Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikėta įžymybė – tūkstančiai plūsta pamatyti mažiausios pasaulyje karvės

Tūkstančiai žmonių Bangladeše net nepaiso karantino taisyklių ir važiuoja pamatyti 23 mėnesių karvės, kuri gali būti ir pati mažiausia pasaulyje. 66 cm Rani tapo tikra įžymybe – vyksta ir norintys ją pamatyti gyventojai, ir žurnalistai, ir laidų vedėjai.
Galimai mažiausia pasaulyje karvė Rani
Galimai mažiausia pasaulyje karvė Rani / Signature Group / SWNS.com / Scanpix nuotr.

Fermoje netoli Dakos atsivesta Rani pretenduoja į Guinnesso rekordų knygą. Mažylė sveria 26 kg, yra vos 66 cm ūgio, o dabartinė rekordininkė Indijoje yra dešimt centimetrų aukštesnė.

Bangladešo gyventojai tam, kad pamatytų mažąją įžymybę, nekreipia dėmesio net į karantino reikalavimus. Šalyje rekordinius skaičius pasiekus mirtims nuo koronaviruso, buvo uždrausta naudotis transportu. Bet gyventojai vis tiek lekia į fermą naudodamiesi, pavyzdžiui, rikšomis.

„Niekada nieko panašaus nesu mačius gyvenime. Niekada“, – sakė Rina Begum iš gretimo miesto.

„Žmonės atvyksta iš toli, nepaiso karantino. Dauguma nori pasidaryti asmenukę su Rani“, – AFP sakė fermos vadovas M.A. Hasanas Howladeris. Dėl rekordo jau yra kreiptasi į Guinnesso rekordų knygą, atsakymas turėtų paaiškėti per maždaug tris mėnesius.

Vyras skaičiavo, kad vos per 3 dienas ferma sulaukė apie 15 tūkst. svečių. „Jeigu atvirai, mes jau pavargom“, – pripažino jis.

Ekspertai sako, kad Rani ūgis yra įvaisos rezultatas. Mažai tikėtina, kad ji dar augs. Fermos vadovams pareigūnai patarė riboti lankytojų skaičių dėl prastos epidemiologinės situacijos šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas