Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Netikėtai žiemiški pavasario orai sujaukė ir Vilniaus oro uosto darbą

Vilniaus oro uoste nuo ryto lūkuriuoja keleiviai, norintys išskristi į Frankfurtą. Vėluoja ir lėktuvas iš Briuselio. Panašu, kad į didžiuosius Vakarų Europos oro uostus sugrįžo žiema ir paliko daugelį keliautojų, kaip gilų viduržiemį, laukti oro uostų takų ir geresnių oro sąlygų.
Moteris Frankfurto oro uoste
Moteris Frankfurto oro uoste / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kovo viduryje tokių ekstremalių situacijų nesitikėjo ir Vilniaus oro uosto darbuotojai. Nors darbas Vilniaus oro uoste dėl blogų oro sąlygų nesutriko, tačiau skrydžiai buvo atidėti dėl neatvykusių lėktuvų iš kitų šalių. „Kol kas turime žinių, kad jau rytoj ryte lėktuvas iš Frankfurto turėtų atskristi. Tačiau iš patirties žinau, kad tokia informacija, esant snygiui, labai dažnai keičiasi ir po pusvalandžio Frankfurto oro uostas gali atsiųsti kitokių žinių“, – skrydžių atnaujinimo neskuba užtikrinti Vilniaus oro uosto ryšių su visuomene vadovė Sandra Meškauskaitė.

Dėl blogo oro vėluoja ir skrydis iš Belgijos. Su visais klientais, anot oro uosto atsovės, avialinijų kompanijos kalbasi asmeniškai ir bando išspręsti netikėtą situaciją. Vieni lauks skrydžių atnaujinimo, kiti rinksis kompesaciją ir skrydžius į tą pačią vietą ne per jungiamąjį Frankfurto oro uostą.

„Konkrečiai visų atvejų neišvardinsime, tačiau remiantis ankstesniais atvejais, dažniausiai keleiviai pasiima kompensaciją ir atsisako skrydžio“, – apie ekstremalių oro sąlygų situacijas plačiau papasakojo S.Meškauskaitė.

Tikimasi, kad pūga ir sniegas ilgai netruks, o skrydžiai į Frankfurtą ir Briuselį be trukdžių kursuos jau trečiadienį. Į kitus oro uostus lėktuvai kol kas kyla laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas