Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikėtas svečias: į Klaipėdą ketvirtadienį atplaukia kruizinis laivas

Ketvirtadienio ankstų rytą, 7 val. Klaipėda sulauks netikėto svečio – kruizinio laivo. Tai antras laivas šį sezoną ir, ko gero, paskutinis. Juo atplaukia vakcinuoti keleiviai. Tradiciškai turistus pasitikti ketinama liaudiška muzika ir šokiais.
Kruizinis laivas „Marina“
Kruizinis laivas „Marina“ / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

„Taip, atplaukia kruizinis laivas „Marina“ su JAV keleiviais, visais vakcinuotais. Keleivių bus tikrai nedaug, laivas nori laikytis socialinių distancijų, bet pradeda keliones“, – sakė Klaipėdos turizmo informacijos centro vadovė Romena Savickienė.

Kadangi laivo svečiai ir JAV keleiviai, kruizinio laivo agentai teiravosi kelionės organizatorių dėl vakcinų. Anot R.Savickienės, negauta duomenų, kad keleiviai būtų skiepyti kitokia, ne ES registruota vakcina. JAV vienos populiariausių vakcinų – „Moderna“ ir „Comirnaty“ (Pfizer).

Laivu į Klaipėdą atplaukia apie 400 žmonių, daugiau kaip pusė jų ketina vykti į organizuotas ekskursijas, kiti gi keliaus savarankiškai į miestą.

Kruizu atkeliaus ne tik turistai iš Jungtinių Amerikos Valstijų, bet ir Kanados, Vokietijos, Jungtinės Karalystės, Lenkijos ir kitų šalių

Laivas „Marina“, anot R.Savickienės, Klaipėdoje yra viešėjęs jau daugybę kartų. 239 metrų laivas plaukioja su Maršalų salų vėliava.

2011-aisiais pastatytas laivas talpina beveik 1 450 žmonių. Klaipėdos uoste jis lankysis jau nebe pirmą kartą.

Kruizinis laivas Klaipėdos uostą turėtų palikti rytoj 17 val.

Pasak turizmo centro vadovės, nors laivas didesnis nei „Artania“, dėl saugumo kompanija juo atplukdys mažiau žmonių. Pastaruoju laivu į uostamiestį buvo atplaukę 667 turistai iš Vokietijos, Austrijos, Šveicarijos, Italijos, Nyderlandų ir Jungtinių Amerikos Valstijų. Visi jie buvo vakcinuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas