Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nidos aerodrome – įspūdinga aviacijos šventė: pasirodys ir J.Kairys

„Sukvietėm visus galingiausius Lietuvoje“, – sako viešosios įstaigos „Nidos oro parkas“ vadovas Bronius Zaronskis. Šeštadienį Nidoje, pažymint net keletą progų, o tarp jų ir metų sukakį kaip atnaujinta aerodromo veikla, vyks aviacijos šventė – dangų raižys geriausi Lietuvos pilotai, dovanodami tiek komandinius, tiek asmeninius akrobatinius pasirodymus. Įspūdingoje vakaro programoje ir pasaulio čempionų J. Kairio ir D. Paužuolio pasirodymai.
Palangos padangę raižys įspūdingosios Lietuvos akrobatinės grupės ANBO pilotai
Palangos padangę raižys įspūdingosios Lietuvos akrobatinės grupės ANBO pilotai / Organizatorių nuotr.

Pernai atidarytame aerodrome vyko šventė, sutraukusi apie 3 000 smalsuolių, neabejojama, jog šiemet jų bus dar daugiau. Automobiliai driekėsi iki pat kurorto centro. Paėjėti gali tekti ir šiemet, tačiau žvelgiant į prognozuojamą šilumą tai turėtų būti vienas malonumas.

B.Zaronskis viliasi, jog aerodrome šventė sukvies kasmet ir taps tradicine.

„Norim kasmet padaryti tokią šventę „Aeronida“. Šiemet yra metai, kai aerodromas atsidarė po 21 metų pertraukos, taip pat Neringa yra Kultūros sostinė, o ir pačiai Neringai 60 metų, šioks toks jubiliejus. Visom progom skyrėm dovaną – šventę“, – sakė vadovas.

Programoje numatyti aviaciniai pasirodymai, kurie truks keletą valandų.

„J.Kairys, kaip visada, Ž.Lidžius su „Extra 300,“ geriausia akrobatinių šou grupė „Anbo“. Atvyks ir ultralengvųjų lėktuvų iš Akmenės, pavienių sraigtasparnių, autožyrų iš Panevėžio rajono. Ir parašiutininkai, ir oro balionai, jei vėjas nepakils, – pasakojo vadovas.

Organizatorių nuotr./Palangos padangę raižys įspūdingosios Lietuvos akrobatinės grupės ANBO pilotai
Organizatorių nuotr./Palangos padangę raižys įspūdingosios Lietuvos akrobatinės grupės ANBO pilotai

– Numatyta vakarinė programa, temstant fejerverkus šaudys iš lėktuvo, turėtų būti gana įspūdinga. Pralėks, o iš paskos kamuoliai dūmų ir kamuoliai ugnies. Su aviamodeliuotojais bendras pasirodymas vyks. Tiek J.Kairys, tiek D.Paužuolis yra čempionai, turi modelių įvairių. Tai daugiausiai radijo bangomis valdomi modeliai, 3-5 metrų, labai galingi“.

Šventėje numatyta ir karinės technikos bei ginkluotės paroda. Taip pat muzikinė programa, kurioje Lietuvos ir Latvijos kolektyvų pasirodymai.

Dešimtys lėktuvų

Į šventę ketina susiburti ir skraidymo veteranai iš Panevėžio, Kauno, kitų miestų. Jiems numatyta atskira programa. Nidos aerodromas turėtų būti pilnutėlis svečių lėktuvų, jų skaičiuojama apie 50.

„Niekur tiek nėra buvę. Svarbu, kad galėtų atskristi, nes pasitaiko, kad tai lietus lyja, tai dar kas... O dabar orai geri, kas norės, visi atskris ir tilps. Esame numatę aikšteles, sustatysime ant žolės, nes peronas bus užimtas“, – sakė B.Zaronskis.

Aviacijos šventė vyks nuo 14 valandos, tačiau patariama vykti anksčiau, nes gali susidaryti spūstys.

Anot B.Zaronskio, tokiuose renginiuose labai daug lemia oro sąlygos, o šįkart jos nusimato geros, tad dalyviai turėtų parodyti geriausia, ką moka su geriausiais lėktuvais.

Vadovas sako, kad pirmieji Nidos aerodromo metai buvo sėkmingi, nors karantinas sutrukdė lėktuvų srautą ir jų sulaukta mažiau, ypač iš užsienio,

„Turėjom daug darbo, tvarkėmės, į priekį gerokai paėjom, bet dar keli metai kol pilnai infrastruktūrą įrengsim tinkamą ir gerą“, – sakė B.Zaronskis.

Aviacijos šventės „Aero Nida 2021”programa:

14:00 Aviacinėje programoje geriausių Lietuvos pilotų pasirodymai
16:00 Muzikiniai Lietuvos ir užsienio muzikos atlikėjų pasirodymai
20:00 Įspūdinga vakaro programa su pasaulio čempionų J. Kairio ir D. Paužuolio pasirodymais

Šventės metu vyks karinės technikos ir ginkluotės paroda bei prekybinė mugė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas