Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Novaturas“ pristatė kelionių paketų apsaugą nuo kuro kainos svyravimų

Visame pasaulyje naftos kainos pradėjo augti dar praėjusiais metais, prasidėjus Rusijos karui prieš Ukrainą, kainų augimas tapo itin reikšmingas – pikas pasiektas šių metų kovo mėnesį, kai nafta kainavo beveik 130 dolerių už barelį, palyginus su 80 dolerių metų pradžioje. Atitinkamai jau nuo 2021 m. lapkričio fiksuojamas ir reikšmingas aviacinio kuro kainos augimas.
Lėktuvo viduje
Lėktuvo viduje / 123RF.com nuotr.

Siekdamas keliautojus apsaugoti nuo aviacinio kuro kainų pokyčių ateityje, didžiausias kelionių organizatorius Baltijos šalyse „Novaturas“ į paslaugų kainą šiemet įtraukia apsaugą nuo kuro kainos svyravimo.

„Skaičiuojant nuo 2022-ųjų pradžios, aviacinio kuro kaina padidėjo apie 60 proc. Tokie kuro kainų šuoliai turi tiesioginės įtakos turizmo industrijai, nes transportavimo dalis paslaugos kainoje vidutiniškai sudaro apie 30 proc. galutinės sumos. Kol aviacinio kuro kainos svyravimai tokie reikšmingi, o neapibrėžtumas rinkoje didelis, norime apsaugoti keliautojus nuo galimų didesnių išlaidų, todėl perkant kelionės kelialapį šių metų išvykimams, užtikriname, kad vėliau paslaugos kaina nebrangs dėl galimo aviacinio kuro kainos augimo“, – sako bendrovės vadovas Vitalijus Rakovskis.

Ši paslauga taikoma naujiems ir jau anksčiau įsigytiems kelionės ar skrydžio bilietų užsakymams. Bendrovės skaičiavimais, jei aviacinio kuro kaina ateityje kiltų apie 25 proc., kelionės kaina vidutiniškai brangtų bent 30 eurų, priklausomai nuo pasirinktos atostogų krypties. Tuo tarpu fiksuota paslaugos kaina asmeniui yra 11,5 euro ir tai sudaro tik 1–2 proc. galutinės kelionės kainos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas