Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nudistų rojus Prancūzijoje: kas labiausiai nustebino daug mačiusį vyrą?

Koks jausmas apsistoti nudistų stovykloje? Kas labiausiai nustebino daugiau nei savaitę neįprastoje aplinkoje praleidusį vyrą? Britas Andrew Welch apsuptas nudistų praleido dešimt dienų ir pasidalino savo įspūdžiais dailymail.co.uk.
Nudistų paplūdimys
Nudistų paplūdimys / Shutterstock.com

A.Welch po dešimties dienų, praleistų CHM Montalivet kempinge pietvakarių Prancūzijoje, Atlanto vandenyno pakrantėje, atvirai papasakojo apie nudistų stovyklos užkulisius.

Netipiška stovykla įsikūrusi 200 hektarų plote, apaugusi tvirtais jūrinių pušų ir juodalksnių medžiais. Svečiams apsistoti čia sukurta per 3 000 vietų, įskaitant įvairaus dydžio ir tipo namelius bei daugybę saulėje ar pavėsyje įkurtų aikštelių tiems, kurie turi nori atvykti su palapine ar kemperiu.

123rf.com nuotr./Nudistų paplūdimyje
123rf.com nuotr./Nudistų paplūdimyje

Vakariniame gale, maždaug už kilometro nuo įvažiavimo, yra ilgas smėlio paplūdimys, o jame – beveik viskas, ko tik galite norėti tobuloms atostogoms.

Iš kitų pasaulio kurortų ar kempingų šis pagrinde išsiskiria tik tuo, kad jame pamatysite nuogų žmonių.

Iš kitų pasaulio kurortų ar kempingų šis pagrinde išsiskiria tik tuo, kad jame pamatysite nuogus žmones. Daug nuogų žmonių – perkančių bagetę, maišelį obuolių ar butelį vyno parduotuvėje, vaikščiojančių ar besivažinėjančių dviračiu bei pasimėgaujančių atmosfera, geriančių kavą vienoje iš konditerijos parduotuvių, pasimėgaujančių vyno taure terasoje, vakarieniaujančių su draugais viename iš daugelio restoranų, šokančių pagal gyvą muziką viename iš barų, besimaudžiančių viename iš baseinų ar besikaitinančių saulėje nuostabiame paplūdimyje.

Per vasaros įkarštį paplūdimyje kasdien apsilanko per 18 000 žmonių. Čia taip pat gyvena daugiau kaip 2 000 įvairių tautybių žmonių, nors pagal Prancūzijos taisykles tai negali būti jų pagrindinė gyvenamoji vieta. Ir viena pagrindinių šios vietos taisyklių – drabužiai niekur nereikalingi.

Daugiau nei 70 metų

Nudistų stovykla buvo įkurta prieš 70 metų, anų laikų dvasia ir vertybės tebėra labai svarbios ir šiandien, ypač, kai reikia paskatinti svečius pamiršti apie tai, kas kabo jų spintoje. Keliautojui paliko įspūdį tai, kad prie nudizmo kultūros prisideda ir personalas, kuris net dirbdamas išlaiko stovyklos kodą – dirba nuogas.

Kai leidžia oro sąlygos, daugumoje bendrojo naudojimo patalpų privaloma būti visiškai nuogiems. Tačiau praktiškai dėl įvairių priežasčių ne visi būna nusirengę 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę. Pavyzdžiui, yra tokia išimtis, kad daugeliui žmonių patinka apsirengti, pavyzdžiui, vakarienės metu, tai leidžiama.

Kasmet prie šios stovyklos prisijungia nesuskaičiuojama daugybė naujokų. Po šios patirties ne retas nusprendžia visiems laikams išmesti į šiukšlių dėžę maudymosi kostiumėlius ar glaudes.

Dažnai teigiama, kad užtenka vos 15 minučių, kad pamirštumėte, jog esate nuogas ir pradėtumėte laisvai jaustis tarp žmonių, kurie taip pat yra be drabužių. A.Welch teigimu, nuogumas tampa toks įprastas, kad tampa nepastebimas.

123rf.com nuotr./Nudistų paplūdimys
123rf.com nuotr./Nudistų paplūdimys

Ką veikia stovyklautojai?

Nudistų stovykloje tiek daug erdvės ir veiklos, kad žmonės tiesiog pasiskirsto. Galima laisvai rasti gultų prie baseinų, paplūdimys taip pat nėra sausakimšas.

A.Welch savaitei išsinuomojo dviratį ir daug laiko praleido keliaudamas pėsčiųjų takais, kurie kerta teritoriją tarp namų ir namelių, palei gyvatvores ir gėlynus. Dviračiu vykdavo visur – į paplūdimį, kur tingiai valandėlę gulėdavo ant smėlio ir maudėsi vandenyne, į barą, pasideginti į restoraną ar parduotuves. Anot jo, tikrai yra ką nuveikti ir už paplūdimio ribų.

Nedidelis Montaliveto paplūdimio miestelis yra vos už kelių minučių kelio automobiliu, aišku, norėdami nukeliauti į jį, būtent šiam tikslui, poilsiautojai apsirengia.

Natūralizmo atostogos yra vienos ramiausių ir labiausiai atpalaiduojančių, kokias tik galite patirti, sako vyras. Tokio pobūdžio vietose jautiesi visiškai pasinėręs į žalią aplinką ir natūralią gamtą.

Žvaigždės naktį atrodo tarsi blizgučiai, išbarstyti ant juodo audinio virš pušų siluetų, o vienintelis garsas – bangų ošimas paplūdimyje.

Geriausia, kad šalia daug bendraminčių, lengvai bendraujančių, nesmerkiančių tokio gyvenimo būdo. Kad ir ką pasaulis sakytų apie „privačias dalis“ – buvimas leidžia kaip niekada anksčiau įkrauti baterijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas