Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nuo kitų metų keliaujant į Didžiąją Britaniją teks susimokėti

Jau nuo kitų metų Europos keliautojai, vykstantys į Jungtinę Karalystę be vizos, turės sumokėti 10 svaro sterlingų (beveik 12 eurų) atleidimo nuo vizos mokestį, praneša CNN.
Big Benas, Londonas, Didžioji Britanija
Big Benas, Londonas, Didžioji Britanija / Shutterstock.com/ Skrendu.lt nuotr.

Pagal naująsias taisykles, kurios įsigalios per ateinančius metus, Jungtinės Karalystės elektroninių kelionės leidimų (ETA) sistema, kuri pirmiausia buvo įdiegta Kataro piliečiams, bus išplėsta, kad apimtų ir keliautojus iš visų kitų šalių, įskaitant Europos Sąjungos piliečius.

Pagal Jungtinės Karalystės vidaus reikalų sekretorės Yvette Cooper paskelbtus planus, negrąžinamas mokestis bus taikomas visiems į Jungtinę Karalystę atvykstantiems asmenims, įskaitant kūdikius ir vaikus, neturinčius vizos ar leidimo gyventi, dirbti ar studijuoti.

Šiuo metu Bahreino, Kuveito, Omano, Kataro, Saudo Arabijos ir Jungtinių Arabų Emyratų piliečiai, prieš įvažiuodami į JK, privalo pateikti prašymą išduoti ETA.

Lapkričio mėnesį ši nuostata bus taikoma ir daugumai kitų šalių piliečių, įskaitant JAV piliečius, tačiau išskyrus europiečius. Kitų metų pavasarį programa vėl bus išplėsta, įtraukiant jau ir Europos piliečius.

Taisyklės nebus taikomos Airijos piliečiams.

„Visiškai įdiegus ETA schemą bus panaikinta dabartinė išankstinių leidimų spraga ir pirmą kartą turėsime išsamią informaciją apie asmenis, vykstančius į Jungtinę Karalystę“, – pareiškime teigė Y.Cooper.

Jordanijos piliečiai nebegali prašyti ETA, kad galėtų atvykti į Jungtinę Karalystę, skelbiama JK vyriausybės interneto svetainėje.

Bevizio režimo schemos tikrai nėra naujas dalykas. Jungtinių Valstijų elektroninis kelionės leidimas ESTA, kuris dabar kainuoja 21 JAV dolerį ir galioja dvejus metus, pirmą kartą buvo įdiegtas dar 2009 m.

Tuo tarpu Europos Sąjungos ETIAS, galiojančios trejus metus ir keliautojams kainuosiančios 7 eurus (apie 7,50 JAV dolerio), įdiegimas atidėtas iki 2025 m.

Jungtinė Karalystė oficialiai iš Europos Sąjungos išstojo 2020 m. sausio mėn.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas