Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
07 01

Nuo Meksikos iki Argentinos dviračiu minantis Justas: „Tokiose kelionėse be iššūkių neišsisuksi“

26 metų kaunietis Justas Juozaitis ryžosi išvykti į neeilinę kelionę – jis su savo dviračiu siekia įveikti milžinišką atstumą nuo Meksikos iki Argentinos. Apie tai, kaip jam sekasi įgyvendinti šį išskirtinį sumanymą, lietuvis plačiau papasakojo 15min.
Justo Juozaičio kelionė nuo Meksikos iki Argentinos
Justo Juozaičio kelionė nuo Meksikos iki Argentinos / „15min“ fotomontažas

„Kai nekeliauju, pristatinėju maistą dviračiu. Kartais keista pagalvoti – minu dviratį, uždirbu pinigus, kad galėčiau minti dviratį. Kai Kaune dviratis ilsisi, administruoju socialinius tinklus „Epas“ dviračių kelionių organizacijoje. Laisvu laiku mėgstu fotografuoti“, – trumpai save pristatė pašnekovas.

Justo Juozaičio nuotr. / Salvadoro žalumos
Justo Juozaičio nuotr. / Salvadoro žalumos

Kaip sugalvojote leistis į kelionę dviračiu nuo Meksikos iki Argentinos? Nuo ko viskas prasidėjo, kada išvykote ir kada ketinate pasiekti kelionės tikslą?

– Viskas prasidėjo 2021 metais, kai pasakiau savo draugams Simonui ir Viktorijai, jog kraustausi atgal į Lietuvą iš Škotijos. Garsiai ištaręs žodžius „grįšiu namo dviračiu“, supratau, jog ši idėja, kad ir kaip nutrūktgalviškai skambėtų, yra logiška.

Škotija buvo ir išliks mano antrieji namai.

Negalėjau sėsti į lėktuvą ir savo gyvenimo pakeisti per 3 valandas. Žinojau, jog kelionė dviračiu namo leis pamiršti, prisiminti ir apmąstyti studijų metus Škotijoje. Juk ten praleidau 5 metus. Škotija buvo ir išliks mano antrieji namai.

Prieš kelionę namo su draugu Simonu (Simon Stachelscheid) sutarėme, kad už 3 metų leisimės į dviračių kelionę po Centrinę ir Pietų Ameriką.

Justo Juozaičio nuotr. / Pirmoji kelionės diena
Justo Juozaičio nuotr. / Pirmoji kelionės diena

Dabar, rašydamas šiuos žodžius, esu Kosta Rikoje. Kelyje esame jau 3 mėnesius. Draugas kelionę baigs gruodžio mėnesį, o aš iki tol, kol pasieksiu piečiausią žemyno dalį – Patagoniją. Manau, tai bus 2025 metai, kovo arba balandžio mėnuo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas