Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo sausio 1 d. vėl bus vykdomi skrydžiai iš Jungtinės Karalystės

Gruodžio 30 dieną Vyriausybės posėdyje buvo nuspręsta nuo 2021 m. sausio 1 d. nebepratęsti skrydžių iš Jungtinės Karalystės (JK) draudimo. Vieningai skrydžių draudimą iš JK įvedusios Baltijos valstybės kartu jo ir atsisakė.
Skrydžių tvarkaraštis
Skrydžių tvarkaraštis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Latvijos ir Estijos Vyriausybės nusprendė atnaujinti skrydžius iš Jungtinės Karalystės. Norime išlaikyti „Baltijos burbulo“ idėją, todėl kartu įvedę kelionių ribojimus, kartu planuojame juos ir panaikinti“, – teigė užsienio reikalų ministras G. Landsbergis, cituojamas Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Nors skrydžiai su JK bus atnaujinti, atvykstantiems į Lietuvą bus taikomi operacijų vadovo nustatyti reikalavimai, kurie leis efektyviau kontroliuoti epidemiologinę situaciją.

Informaciją apie reikalavimus atvykstantiems rasite čia.

Asmenims, grįžusiems / atvykusiems iš paveiktų šalių, taikoma 10 dienų izoliacija. Jeigu ne seniau nei 48 val. prieš grįždami / atvykdami į Lietuvą atlikote tyrimą ir gavote neigiamą atsakymą, izoliacija netaikoma.

Tyrimą galima atlikti ir Lietuvoje. Tokiu atveju izoliacija taikoma iki bus gautas neigiamas tyrimo rezultatas.

Apie susisiekimo atnaujinimą su Jungtine Karalyste jau paskelbė Prancūzija, Nyderlandai, Belgija, Bulgarija. Kitos šalys planuoja tai padaryti iš karto po Naujųjų metų.

Prieš Kalėdas buvo nuspręsta iki sausio 1 d. uždrausti keleivinį oro susisiekimą su JK dėl šioje šalyje plintančios naujos koronaviruso mutacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant