Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 15

Nuskristi į užsienį – pigiau nei vykti į Palangą: keliautojas aptarė geriausias kryptis iš Lietuvos

Neabejoju, esate girdėję, kad Vilniaus oro uostui pakėlus mokesčius, dėl to supykusi „Ryanair“ atšaukė kažkurią dalį savo skrydžių iš Vilniaus, o dar dalį – sumažino. Sako, kad dėl to jų skrydžių dažnis Vilniaus oro uoste sumažėjo trečdaliu. Keliautojams tai nėra gera žinia, nes prie jau praretėjusių skrydžių neabejotinai prisideda ir faktas, kad kils likusių skrydžių kainos. Sakyčiau, net ne kils, o jau yra pakilusios ir dabar. Tai akivaizdžiai matosi naujame vasaros sezono tvarkaraštyje.
V.Mikaitis atskleidė, kokiomis kryptimis verta skristi iš Lietuvos
V.Mikaitis atskleidė, kokiomis kryptimis verta skristi iš Lietuvos / 123RF.com / Vaido Mikaičio nuotr.

Nesiimsiu spręsti, kuri pusė teisi, nesu ekonomistas, todėl savo trigrašio nekišiu ir verslo daryti nemokysiu. Abi pusės turi savų argumentų, taigi ne man spręsti, kurie jų teisingesni. Visgi faktas yra kaip blynas – tai, kad apie pusę Vilniaus oro uosto skrydžių sudaro „Ryanair“ yra labai blogai. Tai rodo, kiek stipriai mes esame priklausomi nuo vieno verslo subjekto, kuris vos tik panorėjęs gali daryti didžiulę įtaką visam Lietuvos turizmo sektoriui.

Užteks „Ryanair“ dar kartą dėl ko nors supykti ir priimti sprendimą trauktis iš Lietuvos, ir mes grįšime į laikus, kai bankrutavo „FlyLal“ ir Vilnius liko su keliais skrydžiais per dieną. Nereikėjo nusigyventi iki tokios situacijos, oi nereikėjo. Tuo labiau žinant, kad kitos lowcostinės oro linijos – „Wizz Air“ – lėtai, bet užtikrintai apleidžia Lietuvos rinką, leisdamos „Ryanair“ kelti kainas tiek, kiek jie nori.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas