Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„NY Times“: Europa jau atvira amerikiečiams, bet ne atvirkščiai. Kodėl?

Jis pasiskiepijo balandžio mėnesį, jo koronaviruso testas buvo neigiamas ir jis manė, kad jam kelionių apribojimai netaikomi. Tačiau gegužės pabaigoje Amsterdame 87-erių Peteriui Fuchsui buvo pasakyta, kad jis negali lipti į Niujorką skrendantį lėktuvą, kad galėtų dalyvauti proanūkės krikštynose. Priežastis – jam, kaip Europos Sąjungos šalies piliečiui, neleidžiama vykti į JAV.
Gyvenimas San Fransiske pandemijos metu
Gyvenimas San Fransiske pandemijos metu / „Scanpix“/AP nuotr.

„Jaučiausi bejėgis ir palūžęs“, – rašė P.Fuchsas elektroniniame laiške iš savo slaugos namų Hanoveryje, Vokietijoje.

Birželio mėnesį, Jungtinėse Valstijose įsibėgėjus skiepijimo kampanijai, Europos Sąjungos lyderiai rekomendavo valstybėms narėms vėl atverti savo sienas amerikiečiams – tai reikšmingas gestas, kuriuo norėta parodyti, kad, kaip jie tikėjosi, prasideda pandemijos pabaiga. Jie taip pat vylėsi, kad JAV atsakys tuo pačiu.

Tačiau praėjus beveik dviem mėnesiams, nepaisant to, kad Europa vakcinacijos tempu jau aplenkė JAV, daugumai Europos keliautojų, net pasiskiepijusių, Amerikos sienos lieka uždarytos. Ir baiminantis, kad viruso delta variantas įsisiautės, atrodo, kad pabaigos nematyti.

Tai, kad durys į Jungtines Valstijas išlieka iš esmės užvertos, nuliūdino europiečius ir nuvylė jų lyderius, kurie reikalauja, kad Europos sprendimas atverti sienas būtų abipusis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas