Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„NY Times“: Pietryčių Azija atsidaro, bet turistų nėra. Kodėl?

Indonezija spalį vėl atvėrė Balio salą visiškai paskiepytiems turistams iš devyniolikos šalių. Tačiau tą mėnesį atvyko tik du užsienio piliečiai – abu atkeliavo jūra, nes salos oro uostas dar nepriima tarptautinių skrydžių.
Balis
Balis / Depositphotos nuotr.

Balis, viena iš populiariausių pasaulio krypčių, yra tarp keleto karštųjų Pietryčių Azijos turizmo taškų, kurie pastarosiomis savaitėmis vėl atsivėrė – bent jau teoriškai – svečiams iš užsienio.

Vietiniams viešbučiams, kelionių organizatoriams ir kitiems verslams, kurių pajamos buvo pandemijos pradžioje smuko, ši naujiena iš pradžių suteikė šiek tiek vilties, kad 2021 metais gali baigtis linksmesne gaida.

Tačiau keliauti į šias vietas iš kitų šalių yra toks žygdarbis – dėl įvairių taisyklių, mokesčių, skrydžių trūkumo ir užsitęsusio netikrumo dėl naujų protrūkių – kuriam pasiryžta labai mažai žmonių.

„Visiems, išskyrus pačius ryžtingiausius, susiplanuoti trumpas atostogas yra gana sudėtingas procesas“, – apie užsieniečius, norinčius atostogauti šiame regione, sakė Stuartas McDonaldas, vienas iš organizacijos „Travelfish.org“, teikiančios informaciją apie keliones Pietryčių Azijoje, įkūrėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas