Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nyderlanduose grožiu svaigina 7 mln. tulpių, bet žmonės jų nemato

Svaiginantys violetiniais, geltonais, raudonais žiedais pasidabinę Keukenhofo gėlių sodo laukai dėl lankytojų srauto paprastai dėl lankomiausio šalies objekto vardo galėdavo laisvai varžytis su geriausiais šalies muziejais. Bet ne šiemet.
Keukenhofo gėlių sodas
Keukenhofo gėlių sodas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šiemet, antrus metus iš eilės, milijonai tulpių parke ir šalimais plytinčiuose laukuose vaivorykštės spalvomis pleška be lankytojų. Keukenhofo gėlių sodas dėl koronaviruso pandemijos lieka uždarytas.

„Keukenhofas būna atveriamas tik 8-ioms savaitėms per metus, nuo kovo pabaigos iki gegužės vidurio. O Nyderlanduose dabar tokia situacija, kad tikriausiai dauguma pramogų parkų lauke galės atverti vartus antroje gegužės pusėje. O tuomet tulpių jau nebebus, tad būsime labai nusivylę – šiemet tikriausiai nesulauksime nė vieno lankytojo“, – sakė sodo vadovas Bartas Siemerinkas.

Jis sakė nusivylęs Nyderlandų valdžios taikomomis karantino priemonėmis, pagal kurias parkas iki šiol yra uždarytas. Vadovo teigimu, būtų galima nesunkiai organizuoti lankytojų srautus, kad visi žmonės būtų saugūs.

„Žmonės čia gali laikytis atstumų vienas nuo kitų. Galima išsklaidyti lankytojus per visą dieną, nes žmonės čia užsuktų dviems, trims valandoms“, – aiškino jis.

Keukenhofas prieš pandemiją kasmet pritraukdavo apie pusantro milijono lankytojų, didžioji jų dalis būdavo svečiai iš užsienio.

Šiemet parką buvo galima aplankyti tik iki balandžio 28 d., kai šalyje buvo įvestos sugriežtintos karantino priemonės. Jos šiek tiek atlaisvinamos (pavyzdžiui, restoranai gali tiekti maistą lauke), tačiau zoologijos sodai ir parkai ir toliau lieka uždaryti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas