Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ore, vandenyje, ant žemės – atostogų pramogos Kaune

Tiesiog vaikščioti – sveika, bet ar nenuobodu? Ypač kai galima eiti su tikslu pažinti miestą ir jo istoriją. Ar tai daryti plaukiant. Ar… skrendant. Kaune įmanoma viskas. Kad planuoti savaitgalį pradėtumėte jau dabar, paruošėme įdomiausių vasaros pramogų ir smagių naujienų sąrašą.
Kaunas
Kaunas / A.Aleksandravičiaus nuotr.

Oro, oro!

Planas romantikams – Kaunas iš paukščio skrydžio! Apžvalginius skrydžius siūlo patyrusius, žaismingus ir polėkio tikrai nepraradusius pilotus vienijanti asociacija „Pilotai.lt“ – jų ultralengvieji lėktuvai laukia minėtame S.Dariaus ir S.Girėno aerodrome. Jei elgsitės gražiai, galėsite ir pavairuoti lėktuvą. O jei susigundysite įgyti pilotavimo teises, nenutylėkite šios idėjos – jums pilotai viską papasakos. Gal jau kitais metais skraidysite kavos iš Kauno į Nidą?..

R. Pundžius/Pilotofotonuotr./Ultralengvasis lėktuvas virš Kauno
R. Pundžius/Pilotofotonuotr./Ultralengvasis lėktuvas virš Kauno

Oro balionas – taip pat nuostabus būdas pradėti dieną ar ją baigti. Šiai patirčiai ypač svarbu tai, ką matote iš krepšio. O štai ką siūlo Kaunas – Kauno pilis, rotušė, Vytauto bažnyčia, Bernardinų vienuolynas, Perkūno namas ir dar daug kitų lankytinų vietų vienu metu. Oro balionai Kaune dažniausiai kyla Santakoje arba Nemuno saloje ir, praskridę visą miestą, leidžiasi už miesto ribų. Jei vėjo kryptis netinkama kilti šiose vietose balionai gali startuoti Pažaislio vienuolyne, Lapėse, Rokuose ir kitur.

A. Aleksandravičiaus nuotr. /Oro balionai virš Kauno senamiesčio
A. Aleksandravičiaus nuotr. /Oro balionai virš Kauno senamiesčio

Dar viena idėja – skrydis parasparniu. Čia tikrai prireiks drąsos, pasiruošimo ir pasitikėjimo savimi, bet įspūdžiai garantuoti. Kompanija „Padovanok Skrydį“ veikia visoje Lietuvoje, bet dažnai užsuka – tiksliau, atskrenda – ir į Kauną ar Kauno rajoną. Susisiekite ir susiderinkite planus!

Vandens ženklai

Kaunas turi puikių naujienų mėgstantiems pasiplaukioti laivu. Gal dar nedarėte to Nemunu? Atnaujintas keleivinis laivas „Žalgiris“ kviečia patogiai keliauti palei Raudondvario, Kačerginės, Kulautuvos horizontus. Jei turite ūpo ir ieškote dar neišbandytų maršrutų dviračiu ar pėsčiomis, galite pasiimti savo dviratį bei grįžti savo pasirinktu maršrutu. O startuoja „Žalgiris“, be abejo, nuo „Žalgirio“ arenos.

A. Aleksandravičiaus nuotr. /Pažaislio vienuolynas
A. Aleksandravičiaus nuotr. /Pažaislio vienuolynas

O dabar metas Kauno marioms. Du oficialius jų pakrantėje paplūdimius galima pasiekti net viešuoju transportu. Be to, šiemet pramogautojams duris atvėrė ir dvi naujos, stilingos maitinimo įstaigos. Pasideginus, pasimaudžius, pasivaikščiojus šile, apžiūrėjus barokinį Pažaislio vienuolyną, pasistiprinus (bet kuria eilės tvarka) dar laukia ir pramogos pačiose mariose. Galite išsirinkę atokų kampelį pažvejoti, o galite ir šokti į „Ciongo.lt“ kompanijos katerį, pasiimti lentą ir pasimokyti naujų triukų ant bangų.

Ciongo nuotr./Vandens pramogos Kauno mariose su „Ciongo.lt“
Ciongo nuotr./Vandens pramogos Kauno mariose su „Ciongo.lt“

Gimtadieniai, mergvakariai, bernvakariai, kitos asmeninės ar įmonės šventės – viską galima paminėti ant vandens. „Party Cruiser“ siūlo ir užsisakyti laivą bei papildomas pramogas Kauno mariose specialiai progai, ir pasiplaukioti po marias leidžiantis saulei.

„Party cruiser“ nuotr./Pasiplaukiojimas Kauno mariose
„Party cruiser“ nuotr./Pasiplaukiojimas Kauno mariose

Kitas tyvuliuojantis objektas, nuo seno mėgstamas kauniečių – Lampėdžio ežeras. O gal karjeras? Nesvarbu, kaip pavadinsi. Čia smagu ne tik pliuškentis, bet ir stovyklauti – visas reikalingas paslaugas ir pramogas tam siūlo „Camp Inn Kaunas“. Paplūdimyje galite žaisti tinklinį ar degintis, o adrenalino ieškotojams įrengta viena ilgiausių vandenlenčių sistemų Europoje. Yra ir lauko biblioteka bei kavinė, o kitame ežero krante – nuotykių parkas „Uno“, viliojantis kopinėti medžių viršūnėmis.

A. Aleksandravičiaus nuotr. /Irklenčių pramogos Kauno upėse
A. Aleksandravičiaus nuotr. /Irklenčių pramogos Kauno upėse

Vandenlentės – užsiėmimas, jau keletą metų kopiantis populiarumo kopėčiomis. Kauniečiai renkasi vandenlenčių parkus Akademijoje ir Kulautuvoje, taip pat – jau minėtą Lampėdžio ežere, o laukiamiausia šios vasaros naujiena – rato principu veikiantis, daug plaukikų vienu metu džiuginti galintis „Vanduo Marse“. Jis jau baigiamas įrengti Žemaitkiemyje, Kauno rajone.

Dar viena mintis neįsivaizduojantiems atostogų be aktyvaus laisvalaikio vandenyje – baidarių ir irklenčių (SUP) pramogos upėse. Kauniečiai jau spėjo pamėgti urbanistinius turus Nemunu – plaukiant pasroviui galima mėgautis lėtai kintančiais kranto vaizdais, atsiveria Panemunės pliažas, „Žalgirio“ arena ir Nemuno sala, be abejo, ir nuostabusis Kauno miesto senamiestis.

Gatvės, kiemai, namai ir asmenybės

Kaunas – muziejų miestas, jų čia per dvi dešimtis. Kai kurie jau kviečia įvertinti nuostabiai atliktų restauracijos darbų, kiti skaičiuoja paskutines dienas iki didžiųjų atnaujinimų. Nuo tapybos šedevrų iki deimantų, nuo dujokaukių iki tautinių instrumentų – pasirinkimo į valias. Juk ir didžiausia pasaulyje velnių kolekcija ne kur kitur, o Kaune. Jei turite laiko, būtinai užsisakykite muziejaus gido paslaugą ar edukaciją – taip meną ar kitas kolekcijas pažinsite daug giliau.

A. Aleksandravičiaus nuotr. /Velnių muziejus
A. Aleksandravičiaus nuotr. /Velnių muziejus

Ekskursijos – dar vienas šaunus būdas pažinti Kauną net ir praleidus čia dešimtis metu. O gal užsukus vos pusdieniui? Nuo gatvės meno maršrutų iki literatūrinių pasivaikščiojimų, kur stabtelėjimus prie rašytojų namų praturtina skaitoma jų kūryba. Nuo architektūros paslapčių – medinės, modernistinės, gotikinės, barokinės, industrinės – iki gastronominių ekskursijų.

A. Aleksandravičiaus nuotr. /Gatvės meno maršrutas Kaune
A. Aleksandravičiaus nuotr. /Gatvės meno maršrutas Kaune

Ekskursijos apie moteriškumą, apie tarpukario papročius, apie diplomatiją, apie žydų paveldą – pasirinkimų galybė. Galite susirasti įdomiausiai pasakojantį gidą, kurių ne vienas savo išminties perlais ir atradimais dalinasi feisbuke, ar susisiekti su „Kaunas IN“ – turizmo ekspertai parekomenduos profesionalą, ekskursiją ar suorganizuos ją pagal jūsų poreikius.

 A.Bulotos nuotr./„It‘s Kaunastic“ žemėlapio tyrinėtojai
A.Bulotos nuotr./„It‘s Kaunastic“ žemėlapio tyrinėtojai

Viską apie įdomiausias Kauno vietas, netradicinius maršrutus, akį traukiantį gatvės meną, istorinius objektus ir laisvalaikio galimybes sužinosite užsukę į „Kaunas IN“ turizmo informacijos centrą, esantį Kauno rotušėje (Rotušės a. 15). Čia pat susitarsite dėl ekskursijos ir įsigysite nepakartojamų kaunastiškų suvenyrų. O kas tas „kaunastiškas“? Po atostogų Kaune šis klausimas nebekils.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas