Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Oro navigacija“: gegužę skrydžių srautai augo 53 proc.

Skrydžių srautai gegužę, palyginti su praėjusių metų geguže, augo 53 proc. iki 11,6 tūkst., skelbia skrydžių valdymo bendrovė „Oro navigacija“.
Aviacija
Aviacija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pasak laikinosios įmonės vadovės Redvitos Četkauskienės, gegužę pastebimas skrydžių augimas, tačiau ryškiausia buvo paskutinė mėnesio savaitė – ji tuo pačiu buvo sėkmingiausia visos pandemijos metu.

„Matome, kad bendrai Europos tinkle paskutinė mėnesio savaitė taip pat pasižymėjo augimu, o Eurokontrolės prognozės jau šviesesnės ir optimistiškesnės nei buvo anksčiau“, – pranešime sakė R.Četkauskienė.

Gegužę tranzitinių skrydžių skaičius augo dvigubai iki 9,2 tūkst., daugiausia tranzitu per Lietuvą buvo skrendama į Rusiją (3701 skrydis), Vokietiją (1232) ir Kiniją (499). Iš Lietuvos daugiausia buvo skrendama į Vokietiją (124 skrydžiai), Latviją (111 ) ir Lenkiją (93 ).

Daugiausia skrydžių Lietuvos oro erdve įvykdė Rusijos bendrovė „Aeroflot“ (828 skrydžiai), Latvijos „Air Baltic“ (654) ir Rusijos „Pobeda Airlines“ (458).

Daugiausia kartų lėktuvai kilo ir leidosi Vilniaus oro uoste – čia gegužę aptarnauti 1575 orlaiviai arba tris kartus daugiau nei pernai tuo pačiu metu. Kauno oro uoste aptarnauta 413 orlaivių (52 proc. daugiau), Šiauliuose skrydžių vadovai aptarnavo 260 orlaivių (23 proc. daugiau), o Palangos oro uoste – 122 (tris kartus daugiau).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas