Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakruojo dvaras atskleidė žiemos planus: kvies į niekur nematytą kalėdinę pasaką

Didžiąsias metų šventes kasmet įspūdingu šviesos ir žibintų festivaliu pažymintis Pakruojo dvaras savo svečius stebina ir šiemet. Septintąjį kartą organizuojamas ir beveik du mėnesius truksiantis žiemos ir kalėdinis festivalis kviečia į didžiausią metų įvykį – pirmąsias besmegenių vestuves, rašoma Pakruojo dvaro pranešime spaudai.
Žiema Pakruojo dvare
Žiema Pakruojo dvare / Pakruojo dvaro nuotr.

Festivalyje neįmanoma taps įmanoma

Šimtus tūkstančių žmonių iš Lietuvos ir visos Europos sutraukiantis žiemos festivalis kasmet siūlo originalias temas, nukeldamas lankytojus į kosminę Kalėdų stotį, mitais ir legendomis apipintą drakonų karalystę ar paslaptingąjį Alisos pasaulį. Šiemet, anot organizatorių, svečių laukia unikali galimybė sudalyvauti pirmą kartą organizuojamose besmegenių vestuvėse.

Pakruojo dvaro nuotr. / Žiema Pakruojo dvare
Pakruojo dvaro nuotr. / Žiema Pakruojo dvare

Milžiniškoje dvaro teritorijoje, tarp žadą atimančių šviesų ir lazerių šou, teatralizuotų pasirodymų, Kalėdų mugės, nykštukų dovanų manufaktūros ar atrakcionų, lankytojai bus įtraukti ir į nuotaikingą vestuvinės šventės šurmulį ir taps jų liudininkais. Įstabi ir niekur kitur nematyta kalėdinė pasaka vyks net 15 hektarų užimančioje dvaro teritorijoje.

„Kiekvienas nusipelno tirpti iš meilės, net jei tai tik geliančiame šaltyje išgyventi galintys besmegeniai! Ši mintis inspiravo sukurti stebuklingą šventę, kurioje laukiamas kiekvienas – ir didingas miško, ir grėsmingas vandenyno gyventojas. Sukvietėme visus personažus į pasaką be taisyklių, be įprastų normų – į šventę, kurioje Kalėdų dvasia daro stebuklus!“, – teigia Pakruojo dvaro kūrybos direktorė Kristina Ivančenko.

Kalėdinė pasaka vyks net 15 hektarų užimančioje dvaro teritorijoje.

Pasak jos, besmegenių motyvas taip pat primena apie kiekvienais metais ateinančią žiemą, kuri, deja, galiausiai ištirpsta, palikdama užnugaryje ne tik metus, bet ir prabėgančią vaikystę.

„Dvaras kviečia mėgautis kiekviena akimirka ir patirti stebuklą čia ir dabar. Patikėkite, jų besmegenių vestuvėse tikrai netrūks“, – intriguoja K.Ivančenko.

Pakruojo dvaro nuotr. / Žiema Pakruojo dvare
Pakruojo dvaro nuotr. / Žiema Pakruojo dvare

Unikalios kalėdinės vestuvės – žibintų ir žiemos pramogų sūkuryje

Šiemet žiemos festivalio startas numatomas jau lapkričio 30-ąją. Čia atvykusiųjų svečių beveik du mėnesius kasdien lauks specialiai besmegenių tuoktuvėms kurtos unikalios, milžiniško dydžio šviesos žibintų kompozicijos, nesuskaičiuojama galybė jas puošiančių lempučių ir kitos įspūdingos dekoracijos.

Festivalis lankytojus nuo lapkričio pabaigos džiugins kiekvieną savaitgalį, o tarpušvenčiu – kiekvieną dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas