Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Palanga kviečia atostogauti aktyviai: nuo „Labryčio“ tako iki mankštų baseine

„Atostogaukite Palangoje aktyviai!“, – ragina Palangos baseino vadovas Donatas Elijošius, kviečiantis čia apsilankyti bet kokiu oru – rytą pradėti prasiplaukimu baseine ar sudalyvauti mankštose. Tuo metu Palangos sporto centro direktorius Saulius Simė sako, kad kurortas aktyviai atostogauti mėgstantiems poilsiautojams gali pasiūlyti aukščiausio lygio infrastruktūrą – nuo krepšinio, futbolo aikščių iki bėgimo takų.
Saulėlydis prie Palangos tilto
Saulėlydis prie Palangos tilto / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Juokaujame, kad mums reikia blogo oro ­– kai lyja lietus, baseinas „lūžta“. Per neseniai ūžusią audrą negalėjome priimti visų žmonių, kurie norėjo pasinaudoti paslaugomis“, – sako baseinui vadovaujantis D. Elijošius.

„We Love Lithuania“ nuotr./Palangos baseinas
„We Love Lithuania“ nuotr./Palangos baseinas

O paslaugų čia netrūksta. Baseinas aktyvų laisvalaikį mėgstantiems poilsiautojams siūlo ankstų rytą pradėti prasiplaukiant sportiniu baseinu, kuriame yra aštuoni takeliai. Jau ir dabar sulaukiama kurorto svečių, kurie rytus pradeda būtent čia – baseine.

„Kita labai populiari baseino erdvė – sveikatingumo, kurioje yra masažinis baseinas, burbulinė vonia, kūdikių baseinukas ir trys pirtys“, – pasakojo jis.

Palangos baseino nuotr. /Palangos baseinas
Palangos baseino nuotr. /Palangos baseinas

Baseinas poilsiautojams ir miesto gyventojams siūlo rytines ir vakaro mankštas vandenyje. Rytinis sportas organizuojamas nuo antradienio iki penktadienio 9.15 val., o pirmadieniais ir trečiadieniais siūlomas ir vakarinis laikas 20.15 val.

„Vasarą labai populiarios kūdikių mankštos, matome, kad lankosi ir nevietinės šeimos“, – teigė D. Elijošius.

Pramogų baseline, anot vadovo, pakanka visiems – nuo mažiausio iki didžiausio, o šeimoms taikoma 20 proc. nuolaida.

„Vasarą mūsų baseine populiarios ir grupinės vaikų treniruotės, kurios vyksta dukart per savaitę. Labai prasminga praleisti vasarą pajūry ir išmokti plaukti“, – kalbėjo vadovas.

Vaikus čia treniruoja patyrę treneriai, tarp jų – ir prisidėję prie olimpiadose šalį atstovaujančių sportininkų rengimo.

Infrastruktūra visiems

Palangos sporto centro direktorius Saulius Simė užtrunka, kol išvardija visas sporto rūšis, kurių mylėtojai gali pasinaudoti kurorte esančia infrastruktūra.

„Yra futbolo stadionas, bėgimo takai su visa lengvosios atletikos įranga, pritaikyta šuoliams į aukštį, į tolį. Ji atitinka aukščiausius reikalavimus. Sporto arenoje turime stalo tenisą, biliardą, aikštelėje yra ir krepšinis, pikenbolas, tinklinis. Veikia atletinė sporto salė, yra treniruoklių“, – pasakojo direktorius.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Palangos sporto centras
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Palangos sporto centras

Sporto centro patalpose moterys buriasi į TRX, taip pat aerobikos treniruotes. Anot jo, pavieniai žmonės, kurie nori prasibėgti stadione, tai gali padaryti nemokamai, o veikloms su grupėmis stadiono erdvės nuomojamos už patrauklią kainą.

S. Simės teigimu, įvairias sportines veiklas tiek svečiams, tiek miestiečiams visiškai nemokamai organizuoja Palangos miesto bendruomenė. Socialinių tinklų prieigoje galima rasti grafikus su įvairiomis veiklomis, tarp jų – ir joga, ir kitos mankštos.

Palangos sporto centras rūpinasi atviromis sportininkams septyniomis tinklinio aikštelėmis, kurios įkurdintos tiek Šventosios, tiek Palangos paplūdimiuose, tiek ir kitose erdvėse – prie Kurorto muziejaus, Vaikų parko ir kitur. Aikštelių rezervuoti nereikia – ateini ir naudojiesi. Mieste įrengti ir lauko treniruokliai.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Palangos sporto centras
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Palangos sporto centras

Tiek pat – septynios – veikia ir teniso aikštelės. Šešiuose kortuose danga yra dirbtinė, vienoje – sintetinė. Artimiausiu metu turima planų aikšteles rekonstruoti.

„Išnaudokime pajūrį – ėjimams, bėgimams. Puikus yra seniai kurorte mylimas takas „Labrytys“, tinkamas ir eiti, ir bėgti“, – teigė S. Simė.

Anot jo, aktyvių veiklų ieškantys poilsiautojai gali rasti platų spektrą veiklų, tarp jų ir sportinius užsiėmimus su buvusiais olimpiečiais.

Dviračių takai

Puiki pramoga visai šeimai – pasivažinėjimas dviračiais. Per Palangą driekiasi ne vienas dviratininkams skirtas maršrutas, o ypač malonu pedalus minti pušynų apsuptyje. Dviračiais iš Palangos patogu nukakti iki Šventosios, Klaipėdos ar net Neringos, pakeliui pasimėgaujant puikiais gamtos vaizdais.

Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./ Palangos dviračių takas
Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./ Palangos dviračių takas

Atsižvelgdami į keliautojų poreikius, Palangos turizmo informacijos centro specialistai parengė keletą maršrutų dviratininkams, kuriais važiuodami pramogautojai turi galimybę ne tik aktyviai praleisti dieną, bet ir daugiau sužinoti apie kurorto istorijos, gamtos ir kultūros paveldo objektus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas