Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palangoje dažniau tūpė privatūs lėktuvai: ar poilsį kurorte renkasi užsienio milijonieriai?

Palangos oro uoste padaugėjo privačių orlaivių atvykimų ir išvykimų. Jeigu pernykštę liepą jų buvo 74, tai šiųmetę – keliasdešimčia daugiau. Akyli vietiniai svarsto, gal tai milijonieriai iš užsienio koronaviruso pandemijos metu poilsiui pasirinkę kurortą. Lietuvos oro uostų atstovas sako, kad vienos populiariausios krypties, iš kur į Palangos oro uostą atskrenda ir kur išskrenda privatūs lėktuvai, nėra.
Palangoje nusileido lėktuvas iš Vilniaus
Palangos oro uostas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Į 15min kreipėsi palangiškis, gyvenantis netoli Palangos oro uosto. Jis pasakojo pastebėjęs, kad pastaraisiais mėnesiais kurorte leidžiasi daugiau mažų – galbūt privačių – lėktuvų.

„Pirmiausia man kilo klausimas: ar tie lėktuvai iš užsienio, ar iš Lietuvos? Galbūt šiuo pandemijos laikotarpiu privačiais lėktuvais pasiilsėti į saugią Palangą atskrenda milijonieriai iš kitų šalių?“ – smalsavo jis.

Galbūt šiuo pandemijos laikotarpiu privačiais lėktuvais pasiilsėti į saugią Palangą atskrenda milijonieriai iš kitų šalių?

Oro navigacijos nuotr./Palangos oro uostas
Oro navigacijos nuotr./Palangos oro uostas

Populiariausio maršruto nėra

Valstybės įmonės Lietuvos oro uostai atstovas žiniasklaidai Tadas Vasiliauskas patvirtino, kad per šių metų liepos mėnesį Palangos oro uoste nereguliarių privačių orlaivių fiksuoti 109 atvykimai ir išvykimai.

2019 metais per liepą analogiškai buvo 74 nusileidimai ir pakilimai.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Tadas Vasiliauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Tadas Vasiliauskas

Pasak Lietuvos oro uostų atstovo žiniasklaidai, privatūs orlaiviai į Palangą atskrido ir iš jos išskrido labai įvairiomis kryptimis.

Esą vieno populiariausio maršruto nėra, skrydžiai galėjo būti iš Skandinavijos, Vokietijos, Lenkijos.

Vyksta ir mokomieji skrydžiai

Kartu T.Vasiliauskas minėjo, kad aktyvumu išsiskiria būtent privačių kompanijų vykdomi pilotų mokomieji skrydžiai, kurie dažniausiai vyksta maršrutu Liepoja – Palangos oro uostas – Liepoja.

Oro navigacijos nuotr./Palangos oro uostas
Oro navigacijos nuotr./Palangos oro uostas

„Tokių skrydžių mažesniais lėktuvais fiksavome vien rugpjūčio pradžioje jau beveik 30, kai per tokį pat laikotarpį praėjusiais metais jų buvo tik du“, – pridūrė Lietuvos oro uostų atstovas žiniasklaidai.

Jis akcentavo, kad Palangos oro uostas išsiskiria tuo, jog yra įsikūręs ne tik patrauklioje geografinėje vietoje, bet šiame oro uoste sukurta efektyvi ir lanksti infrastruktūra, kuri užtikrina visus mažesnių orlaivių, pilotų poreikius.

„Taip vadinama mažoji aviacija Palangos oro uoste visada buvo aktyviai plėtojama, tarkime, per praėjusius metus čia aptarnauta daugiau nei keletas šimtų orlaivių. Matome, kad ši sritis yra perspektyvi ir prisitaikome prie jos poreikių, bendraujame su įvairiais aviacijos mėgėjų klubais“, – nurodė T.Vasiliauskas.

Taip vadinama mažoji aviacija Palangos oro uoste visada buvo aktyviai plėtojama, tarkime, per praėjusius metus čia aptarnauta daugiau nei keletas šimtų orlaivių.

Aptarnavo 15 tūkst. keleivių

Palangos oro vartai liepos mėnesį aptarnavo 14,9 tūkst. keleivių.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Palangos oro uostas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Palangos oro uostas

Kaip skelbia valstybės įmonė Lietuvos oro uostai, pagal vietų lėktuvuose užpildymą, sparčiausias liepos mėnesio augimas – 22 procentų – stebėtas Palangos oro uoste.

Iš/į Palangos oro uostą skraidina kelios oro linijų kompanijos. Skrydžių kryptys: Dublinas, Kopenhaga, Londonas, Ryga, Oslas.

Šią vasarą trumpam buvo atnaujinti ir reisai Vilnius–Palanga.

Tačiau du kartus keleivius iš sostinės į pajūrį nuskraidinusios aviacijos verslo grupės „Avia Solutions Group“ įmonės toliau skrydžio jau nebevykdė – tiesiog neatsirado tiek keleivių, kad reisas pasiteisintų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas