Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pamatyti Lenkiją už pusę kainos: tokį pasiūlymą kaimyninė šalis pateikia vienam savaitgaliui

Kaimyninė Lenkija lietuviams vis dažniau tampa ne tarpine stotele tarp Lietuvos ir Vakarų, o kelionių tikslu. Pamatyti čia yra ką ir jūros, ir kalnų, ir miestų bei architektūros mylėtojams. Mėgindama pritraukti dar daugiau turistų Lenkija siūlo savaitgalį praleisti su didžiule nuolaida viešbučiuose, kavinėse, muziejuose ir kituose turistiniuose objektuose.
Varšuva
Varšuva / Indrės Bungardaitės / 15min nuotr.

Apie akciją „Lenkija. Pamatyk daugiau – savaitgalis už pusę kainos“, kuri vyks lapkričio 22–24 dienomis 15min pasakoja Lenkijos turizmo organizacijos vadovas, „European Travel Commission“ vicedirektorius Robertas Andrzejczykas.

Akcija nuo 2016 metų

– Papasakokite apie šią akciją, kai Lenkiją galima aplankyti už pusę kainos. Kada ir kodėl ši idėja buvo sugalvota ir pasiūlyta?

– Akciją „Lenkija. Pamatyk daugiau – savaitgalis už pusę kainos“ 2016 metais pradėjo įgyvendinti Sporto ir turizmo ministerija. Vėliau akcija buvo tęsiama bendradarbiaujant minėtai ministerijai ir Lenkijos turizmo organizacijai. Akcijos tikslas – pristatyti turtingus, visos Lenkijos turistinius pasiūlymus ir skatinti turistus keliauti ne tik tradiciniais vasaros ir žiemos sezonais.

Asmeninio archyvo nuotr./Robertas Andrzejczykas
Asmeninio archyvo nuotr./Robertas Andrzejczykas

Pirmosios šešios akcijos buvo skirtos patiems lenkams. Dabar reklamuojame akciją ir užsienio rinkose. Tad turime vilties, kad mums pavyks paskatinti mūsų kaimynus pamatyti Lenkiją.

„Lenkija. Pamatyk daugiau – savaitgalis už pusę kainos“ – tai du savaitgaliai per metus, pavasarį ir rudenį, kurių metu turistai gali pasinaudoti pasiūlymais, kurių kainos sumažintos mažiausiai 50 proc. Pagal nustatytas taisykles pasiūlymas turi apimti pagrindinę paslaugą. Tad viešbučiai mažina nakvynės kainą, muziejai ir teatrai – bilietų kainas, o restoranai kuria meniu už pusę kainos.

– Kiek turistų į Lenkiją pritraukiate šiais savaitgaliais? Ar skaičiai gerokai skiriasi nuo įprastų savaitgalių?

– Akcijos populiarumas tarp turistų auga su kiekvienais metais. Pirmą kartą ja pasinaudojo 60 tūkst. asmenų. Pastarasis toks savaitgalis šių metų pavasarį jau pritraukė net 182 tūkst. turistų. Galiu pasakyti, kad ši iniciatyva rado savo vietą lenkams planuojant savaitgalius. Esu tikras, kad akcija pritrauks į Lenkiją ir daugybę užsienio turistų, tarp jų – ir Lietuvos piliečių.

Akcijos populiarumui įtakos turi ne tik vis platesnė jos reklama, bet ir partnerių skaičius. Iš pradžių prisijungė 396 verslininkai, pastaruoju metu jų buvo 894. Jau žinome, kad šįkart partnerių turėsime daugiau nei tūkstantį. Ir visi jie labai patenkinti akcijos rezultatais. Kai kurie atkreipia dėmesį, kad ir įprastos jų paslaugos išpopuliarėjo, jomis pasinaudojama 40 proc. intensyviau nei kitu metu.

123rf.com nuotr./Krokuva
123rf.com nuotr./Krokuva

Partneriai grįžta

– Tęsiant šią mintį: kas skatina viešbučius, kavines, muziejus, teatrus, SPA domėtis akcija, joje dalyvauti? Ar tenka verslininkus papildomai įkalbinėti?

– Po kiekvieno tokio savaitgalio partnerius apklausiame. Paskutinės akcijos tyrimai parodė, kad 95 proc. apklaustų partnerių ketina dalyvauti artimiausioje akcijoje, o 90 proc. dalyvių dar žada paskatinti prisijungti ir kolegas. Vadinasi, absoliuti dauguma partnerių pas mus grįžta, nes mato prasmę dalyvauti vykdomoje akcijoje. Jie supranta, kad kartu galime daugiau.

Akcijoje dalyvauja ne tik viešbučiai, kavinės, muziejai, teatrai ir SPA, bet ir restoranai, sporto varžybų rengėjai, oro linijos LOT, vežėjai autobusais „Polonus“ bei reabilitacijos klinikos.

– Nemažai daliai lietuvių Lenkija vis dar yra tranzito šalis – savotiškas langas į Vakarus. Kas, Jūsų nuomone, turėtų įtikinti lietuvius, kad privalo atostogauti Lenkijoje, kokie, tarkim, muziejai tikrai verti jų dėmesio?

– Lenkijoje yra daugybė vietų, kurias verta pamatyti, viskas priklauso nuo to, į kurį regioną turistas ketina vykti. Kol kas negalima atskleisti partnerių sąrašo. Viskas paaiškės spalio 30 dieną – tą dieną prasidės akcijos pasiūlymų pardavimas. Interneto puslapyje viską lengvai surasite.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Medinė bažnyčia kalnuose
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Medinė bažnyčia kalnuose

– Ką siūlo teatrai?

– Teatrai siūlo bilietus į spektaklius, kurie vyks savaitgalį, lapkričio 22–24 dienomis. Kai kurie pasiūlymai plečia ir nukainoja bilietus ir kitiems savaitgaliams. Vis dėlto svarbu nepamiršti, kad bilietų skaičius yra ribotas. Praėjusiais metais geriausi pasiūlymai ištirpo kaip šviežios bandelės, todėl rekomenduoju nelaukti ir rezervuoti bilietus kuo skubiau.

Pasiūlymai – nuo spalio 30 d.

– O kodėl dėmesio verti Lenkijos SPA?

– Mūsų šalis gali pasigirti labai patraukliais produktais sveikatinimo turizme. Turime unikalių objektų, taip pat sanatorijų su giliomis tradicijomis. Be to, siūlomos paslaugos yra įvairiapusės. Siūlome aukščiausią kokybę už protingą kainą.

– O restoranai? Kaip atrasti tikrai vertas dėmesio vietas, kai pasiūla yra tokia didžiulė?

– Pasiūlymus galima bus pamatyti jau nuo spalio 30 dienos interneto svetainėje www.halfprice-weekend.pl/lt (lenkų kalba – www.polskazobaczwiecej.pl). Tai labai lengva – galima ieškoti objektų pagal kategoriją arba regioną. Kiekvienas restoranas, kuris dalyvauja akcijoje, privalo pasiūlyti specialų meniu su 50 proc. mažesnėmis kainomis. Svetainėse kiekvienas pasiūlymas bus išsamiai aprašytas, tad užteks pasidairyti internete ir kiekvienas tikrai ras kažką, tinkamą jam.

Restoranai sudaro apie 13 proc. visų akcijos „Lenkija. Pamatyk daugiau – savaitgalis už pusę kainos“ pasiūlymų. Dauguma partnerių siūlo nakvynę. Raginu visus pasinaudoti kompleksiniais pasiūlymais ir sudėlioti turistinį paketą, kurį sudarytų viešbučio, gastronominės ir poilsio paslaugos. Tuomet lapkričio 22–24 d. savaitgalis jums paliks nepakartojamų atsiminimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas