Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
06 15

Panevėžio po susidūrimo su banditais vengęs Vaidas: dabar miestas tampa rojumi ne vien dėl nudistų

„Ant Nevėžio žalio kranto, mes kasdien viens kitą randam Panevėžy“, – dainuoja iš penkto pagal dydį Lietuvos miesto kilęs vienas mūsų šalies dainorėlis ir tuo pačiu teigia, kad Panevėžys buvo ir bus jo gyvenimo ašimi. Aišku, yra tikimybė, kad pats dainorėlis, kaip ir dauguma tokių, gyvena visai ne tame mieste, apie kurį dainuoja, o Vilniuje, tačiau koks skirtumas, kur jis gyvena? Svarbiausia, kad žmogus myli savo gimtą sodžių ir gražiai jį apdainuoja iš bet kurios pasaulio vietos. Gražu, kai taip yra.
Panevėžys šiandien
Panevėžys šiandien / Vaido Mikaičio nuotr. / „15min“ fotomontažas

Bet ne apie dainas čia susirinkome pašnekėti (nesu kompetentingas – antroje klasėje buvau išmestas iš mokyklos choro jau pirmos repeticijos metu). Ir net ne apie jas dainuojančius asmenis, o apie jų apdainuojamus objektus, kuriuo šiandien bus Aukštaitijos sostinė Panevėžys.

Beje, girdėjau, kad rytų aukštaičiai šį Panevėžio statusą kvestionuoja ir sako, kad tikroji šio etnografinio regiono sostinė yra Utena, tačiau aš, kaip ne muzikologas, taip pat nesu ir etnologas, todėl į ginčus nesivelsiu – išsiaiškinkite be manęs. Kita vertus, tai tik etnografinė sritis, tad koks skirtumas, kam atiteks nieko nereiškiantis sostinės statusas. Na, bet gal yra kam svarbu (aš asmeniškai manau, kad tai vis dėl to turėtų būti Panevėžys, nes jis tiesiog didesnis).

Vaido Mikaičio nuotr. / Panevėžys šiandien
Vaido Mikaičio nuotr. / Panevėžys šiandien

Kodėl šios dienos tema pasirinkau Panevėžį? Taip jau išėjo, kad pastaruosius kelerius metus Panevėžį teko pažinti iš labai arti, todėl, manau, kad, nebūdamas originaliu panevėžiečiu, į tą miestą galiu pažvelgti santykinai objektyviai. Kodėl santykinai? Nes per tą laiką spėjau Panevėžį šiek tiek prisijaukinti ir pamėgti. Nors anksčiau buvo kitaip. Anksčiau aš jo nemėgau ir bijojau. Bet apie viską iš eilės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas