Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paryžiaus Orli oro uostas vėl skraidina keleivius po 3 mėnesių pertraukos

Prancūzijos sostinę Paryžių aptarnaujantis Orli oro uostas penktadienį vėl atsidarė po beveik tris mėnesius trukusios pertraukos.
Paryžius
Paryžius / LTOU nuotr.

01.25 val. Lietuvos laiku pigių skrydžių bendrovės „Transavia“ lėktuvas pakilo skrydžiui iš oro uosto į Porto miestą Portugalijoje – tai buvo pirmasis komercinis skrydis nuo tada, kai į pietus nuo Paryžiaus įsikūręs oro uostas sustabdė veiklą kovo 31 dieną, dėl koronaviruso pandemijos šalyje įvedus karantiną.

Prieš tai, kai lėktuvas pasuko į kilimo taką, ugniagesiai išlydėjo jį „šventiniu vandens saliutu“.

Orli oro uostas daugiausia aptarnauja oro linijų bendrovių „Transavia“, „Air France“, „easyJet“, „Vueling“ ir „Air Caraibes orlaivius, kurie skraidina keleivius į Karibų jūros regioną, Reunjono salą, Italiją, Ispaniją, Portugaliją, Islandiją ir Kroatiją.

Penktadienį tikimasi sulaukti maždaug 8 000 keleivių – mažiau nei 10 proc. kasdienio vidurkio, buvusio iki prasidedant pandemijai, kuomet per parą oro uostas aptarnaudavo maždaug 90 000 keleivių.

Orli oro uostas penktadienį aptarnaus daugiau nei 70 skrydžių, palyginti su įprastu 600 skrydžių per parą skaičiumi.

Liepą eismas turėtų padidėti iki 173 skrydžių per dieną, tačiau daug kas priklausys nuo to, ar Alžyras, Marokas ir Tunisas vėl atidarys savo sienas, taip pat nuo to, kaip sėkmingai pavyks kontroliuoti viruso plitimą.

Beveik tris mėnesius visi komerciniai skrydžiai iš Paryžiaus vyko iš pagrindinio Charles'o de Gaulle'o oro uosto, įsikūrusio į šiaurę nuo sostinės, kad būtų racionaliau panaudotos išlaidos.

Norėdamas atkurti keleivių pasitikėjimą, oro uostas ėmėsi atsargumo priemonių.

Daugiau nei 7 000 plakatų ir lipdukų primena keleiviams išlaikyti saugų atstumą vienas nuo kito, įrengtos stotelės su rankų dezinfekavimo priemonėmis, o keleivių registravimo vietose įmontuotos apsauginės pertvaros.

Keleivių temperatūrai tikrinti naudojamos terminės kameros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento