Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasakiškas vaizdas – gėlėmis pražydusi upė netoli Vilniaus

Šia vasarą saikingas karštis dovanoja puikius vaizdus po Lietuvą keliaujantiems žmonėms – ilgai žiedais džiugina jais apsipylę medžiai, pievos. O ar žinojote, kad nuostabiais žiedais žydi ir Rudaminos upė?
Sužydėjusi Rudaminos upės tėkmė
Sužydėjusi Rudaminos upės tėkmė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Maždaug už pusvalandžio kelio nuo Vilniaus centro, netoli Merešlėnų, galima pabraidyti tarp tūkstančių gėlių. Rudaminos upėje sužydo tūkstančiai kurklių.

Šios nedidelės baltų žiedų gėlės – vandens augalai su plūduriuojančiais ir panertais lapais. Jos auga stovinčiuose ir lėtai tekančiuose vandenyse.

Nors upė taip pražysta kasmet, šiemet ji patraukė daug po Lietuvą keliaujančių žmonių dėmesio. Keliautojų grupėse feisbuke ne vienas dalijosi savo nuostaba, pamatę tokį neįprastą vaizdą ir žadėjo patys ten vykti.

Tik atminkite, kad bet kokiu grožiu keliaujant reikia mėgautis atsakingai. Štai netoli Vilniaus žmones masina ir didelis aguonomis pražydęs laukas. Čia gausu fotografuojančių liepsnojančius gėlių žiedlapius, tačiau žemės šeimininkai kraupsta – gražių kadrų besivaikantys žmonės trypia jų pragyvenimo šaltinį.

„Žmonės, turėkite sąžinės, mūsų šeimai iš to derliaus reikės gyventi, o Jūs jį naikinate“, – į žmones kreipėsi Tatiana Vainovskaja.

15min rodydama nuotraukas su padaryta žala, T.Vainovskaja sakė, kad jai skaudu matyti, kaip žmonės dėl noro įamžinti aguonų grožį trypia svetimą duoną ir darbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas