Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulį pribloškė „nežmoniška“ oro uosto taisyklė: ribos atsisveikinimo apsikabinimo laiką

Oro uostai ir emocingi atsisveikinimai yra neatsiejami, tačiau viename Naujosios Zelandijos oro uoste viešai rodomi meilės jausmai griežtai draudžiami.
Naujosios Zelandijos Danidino oro uostas įvedė keistą taisyklę
Naujosios Zelandijos Danidino oro uostas įvedė keistą taisyklę / 123RF.com / AFP/„Scanpix“ nuotr. / „15min“ fotomontažas

Iš Naujosios Zelandijos Danidino miesto išvykstantiems keliautojams pranešta, kad oro uosto išlaipinimo zonoje atsisveikinimo apsikabinimams nustatytas trijų minučių limitas, kuriuo siekiama, kad ilgai trunkantys apsikabinimai nesukeltų eismo spūsčių, rašoma „Euronews“.

Prie terminalo iškabinti ženklai: „Maksimalus apsikabinimų laikas – trys minutės“, o norintys „maloniau atsisveikinti“ turėtų vykti į oro uosto automobilių stovėjimo aikštelę, kur atsisveikinimui su mylimuoju bus skirta 15 minučių.

Nepaisant tam tikros kritikos socialinėje žiniasklaidoje, kai žmonės šį žingsnį pavadino „nežmonišku“, oro uosto vadovas laikosi savo sprendimo.

Keliautojams pranešta, kad oro uosto išlaipinimo zonoje atsisveikinimo apsikabinimams nustatytas trijų minučių limitas.

„Buvome apkaltinti pažeidę pagrindines žmogaus teises ir kaip mes drįstame riboti, kiek laiko kas nors gali apkabinti“, – naujienų agentūrai „Associated Press“ sakė Danas De Bono ir pridūrė, kad kiti pakeitimams pritarė.

Kodėl Danidino oro uoste atsirado „apkabinimų riba“?

D.De Bono paaiškino, kad šis apribojimas buvo įvestas siekiant, kad „viskas vyktų sklandžiai“, ir kad oro uostas nori priminti žmonėms, jog ši zona skirta tik „greitiems atsisveikinimams“.

Pridūręs, kad greitas keleivių judėjimas leidžia apkabinti daugiau žmonių, jis taip pat mįslingai Naujosios Zelandijos radijui (RNZ) pasakė, kad „mūsų komanda per daugelį metų matė įdomių dalykų“.

AFP/„Scanpix“ nuotr. / Naujosios Zelandijos Danidino oro uostas
AFP/„Scanpix“ nuotr. / Naujosios Zelandijos Danidino oro uostas

Jis pridūrė, kad trys minutės yra „pakankamai laiko sustoti, atsisveikinti su artimaisiais ir judėti toliau“. „Laiko limitas iš tikrųjų yra gražesnis būdas pasakyti, kad, žinote, tęskite darbą“.

D.De Bono teigė, kad 20 sekundžių apkabinimas yra pakankamas laikas, kad išsiskirtų gerą savijautą gerinantys hormonai oksitocinas ir serotoninas. Bet koks ilgesnis apsikabinimas buvo „tikrai nepatogus“.

Nepaisant esminių pokyčių, generalinis direktorius patikino keleivius, kad jiems nereikia pernelyg nerimauti dėl teisės aktų vykdymo: „Mes neturime apkabinimo policijos“.

Tuo tarpu Naujosios Zelandijos žiniasklaidą apstulbino pasaulinis dėmesys, kurio sulaukė oro uostas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento