Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pasaulio turizmas dėl koronaviruso gali prarasti 1 trln. JAV dolerių

Pasaulio turizmo sektoriaus nuostoliai dėl koronaviruso jau sudaro 600 mln. JAV dolerių, o per visus 2020 metus gali pasiekti 1 trln. JAV dolerių, pareiškė turizmo organizacijos „Global Tourism Forum“ (GTF) prezidentas Bulutas Bagci.
Tuščias Paryžius
Tuščias Paryžius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Dabar ekonominiai nuostoliai turizmo sektoriuje dėl COVID-19 protrūkio sudaro 600 mln. JAV dolerių, o iki metų pabaigos gali pasiekti 1 trln. JAV dolerių. Atsižvelgiant į viruso plitimo greitį ir jo poveikį turizmui, darbą šiame sektoriuje gali prarasti 50 mln. žmonių“, – pažymėjo B.Bagci, kurį cituoja Turkijos naujienų agentūra „Anadolou“.

Anot jo, turizmo sektoriaus metinės pajamos sudaro apie 1,7 trln. JAV dolerių. Dabar nuosmukis sektoriuje siekia 70 proc. ir vis didėja.

„Su turizmu tiesiogiai arba netiesiogiai yra susijusios 60 ekonomikos sričių. Apskaičiavus bendrus nuostolius šiose srityse, žala gali pasiekti 5 trln. JAV dolerių. Be to, net jei pandemija pasibaigs, atsigavimas nebus greitas ir lengvas“, – pridūrė GTF prezidentas.

Jo nuomone, turizmo specialistams padėties pagerėjimo galima tikėtis paskutinį 2020 metų ketvirtį.

Daugelis pasaulio šalių uždarė savo sienas užsieniečiams ir sustabdė skrydžius, siekdamos užkirsti kelią koronaviruso plitimui. Tai smogė didžiulį smūgį tarptautiniam turizmui.

Koronaviruso pandemijos aukų skaičius pasaulyje peržengė 15 tūkst., rodo naujienų agentūros AFP pirmadienį paskelbti duomenys, pagrįsti oficialių šaltinių informacija, gauta iki 11 val. Grinvičo (13 val. Lietuvos) laiku.

Iš viso pasaulyje mirė 15,189 tūkst. žmonių, kuriems buvo nustatyta infekcija COVID-19. Daugiausiai aukų – Europoje, kur mirė 9,197 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas