Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasikeitė „Ryanair“ rankinio bagažo taisyklės: ką reikia žinoti

Pirmadienį pradėjo galioti naujos „Ryanair“ bagažo taisyklės. Ką reikia žinoti, kad kitas jūsų skrydis būtų be problemų?
„Ryanair“
„Ryanair“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kas keičiasi?

Į lėktuvo saloną nebebus galima pasiimti didesnių rankinio bagažo vienetų – tik vieną nedidelį, pavyzdžiui, rankinę ar kompiuterio krepšį. Išimtis – turintiems 5 eurus į vieną pusę kainuojančią įlaipinimo pirmenybę (angl. Priority Boarding).

Visiems kitiems į saloną bus leidžiama pasiimti tik rankinę, kuprinę ar krepšį, kurio didžiausi galimi matmenys yra 35 cm x 20 cm x 20 cm. Šis krepšys turės lengvai tilpti po sėdyne priešais jus.

Kitas bagažo vienetas bus iš jūsų paimtas prie vartų ir nemokamai paimtas į bagažo skyrių. Šis lagaminas gali būti didesnis, bet negali viršyti 55 cm x 40 cm x 20 cm matmenų bei 10 kg svorio.

„Ryanair“ bagažo taisyklių pakeitimai
„Ryanair“ bagažo taisyklių pakeitimai

Kokie minusai keleiviams?

„Ryanair“ įspėja, kad jeigu pažeisite šias taisykles, turėsite sumokėti 50 eurų už kiekvieną bagažo vienetą prie išvykimo vartų, be to, dėl to gali tekti atidėti skrydžio laiką.

„The Telegraph“ įvardija tris esminius naujos politikos minusius keleiviams.

Visų pirma, po skrydžio reikės laukti, kol atsiimsite lagaminą – jis bus atiduodamas kartu su registruojamu bagažu. Dingsta tas pliusas, kad keliaujant vien tik su rankiniu bagažu galima greitai susisukti oro uoste. „Ryanair“ visgi tikina, kad 90 proc. lagaminų pasiekia terminalą net anksčiau nei patys keleiviai.

Antra, reikės pasirūpinti savo daiktų saugumu – tai yra ir rankiniam bagažui dabar geriau turėti spynelę. Taip pat reikėtų turėti omenyje, kad su juo bus elgiamasi taip, kaip ir su registruojamu bagažu – jis gali būti ir mėtomas, ir nukristi.

Trečia, tai paprasčiausias nepatogumas. Keleiviams, žinoma, patogiau skrydžio metu prie savęs turėti daugiau savo daiktų. Tad pasirūpinkite, kad pačius svarbiausius dalykus sutalpintumėte į mažąjį rankinio bagažo vienetą – ausines, knygą, užkandžius, vaistus.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Ryanair“
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Ryanair“

Kokie pliusai?

Pokyčiai nebus visiška naujiena „Ryanair“ keleiviams – jeigu skrenda pilnas lėktuvas, oro linijos iš paskutinių keleivių jau ir anksčiau paimdavo didesnius lagaminus. Tai žinodami žmonės kartais atvykdavo anksčiau į oro uostą, stovėdavo eilėje, kad tik iš jų nebūtų paimti daiktai. Naujos taisyklės gal atpurtys keleivius nuo šios praktikos.

Oro linijos tikina, kad pakeitus bagažo taisykles bus mažiau skrydžių vėlavimų – keleiviai bus sulaipinami ir išlaipinami greičiau. „Ryanair“ visuomet didžiavosi savo punktualumu, tačiau 2015 m. 90 proc. lėktuvų nusileisdavo laiku bent 10 mėnesių iš 12, o 2016 ir 2017 m. šis rodiklis nukrito iki 5 mėnesių iš 12.

„Ryanair“ bando ir kažkuo pamaloninti keleivius. Nuo šiol registruojamo bagažo svoris didėja nuo 15 iki 20 kg, o jo kaina mažėja nuo 35 iki 25 eurų. Tiesa, išimtys gali būti taikomos itin apkrautiems skrydžiams.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./„Ryanair“
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./„Ryanair“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento