Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Geriausia 2015 metų apgyvendinimo įstaiga tapo „IDW Esperanza Resort“

Ketvirtadienio vakarą Kauno Rotušėje Valstybinis turizmo departamentas (VTD) surengė iškilmingą ceremoniją, kurios metu buvo apdovanota 11 sėkmingiausių šių metų turizmo projektų.
„La Costa“ restoranas ant ežero rudenį
„La Costa“ restoranas ant ežero rudenį / „IDW Esperanza Resort“ nuotr.

VTD ekspertų komanda, įsiklausydama į įvairių šiose srityje dirbančių organizacijų rekomendacijas, išrinko pačius sėkmingiausius turizmo projektus. Pasak renginyje dalyvavusios ūkio viceministrės Rasos Noreikienės visi apdovanotieji labai prisidėjo prie puikių rezultatų, kad atvykstamasis ir vietinis turizmas Lietuvoje augtų. „Per devynis šių metų mėnesius atvykstamasis turizmas pagal apgyvendinimo įstaigų statistiką augo beveik 3, o vietinis net beveik 11 procentų,“ – sakė R.Noreikienė.

Šventinio vakaro metu paskelbta, kad geriausia šių metų apgyvendinimo įstaiga Lietuvoje tapo 5 plius žvaigždutėmis vertinama, „IDW Esperanza Resort“ rezidencija, „Small Luxury Hotels of the World“ tinklo narė.

Ši rezidencija įkurdinta Aukštadvario regioniniame parke, 14 hektarų plote, ant Ungurio ežero kranto, šalia Trakų. Apdovanojimą atsiėmęs rezidencijos direktorius Tomas Maknickas džiaugėsi tokiu įvertinimu: „Šis apdovanojimas tarsi antrina ir tam, kad pirmieji Europoje gavome „Guest Service Gold“ apdovanojimą iš JAV viešbučių mokymo instituto ir kad esame portalo „Trip Advisor“ paskelbti vienu iš 25-ių geriausių Europos viešbučių. Mums svarbu ne tik svečiams suteikti aukščiausios kokybės paslaugas ir aptarnavimą, bet ir atstovauti Lietuvai pasauliniame kontekste. Prie šio tikslo prisideda ir „IDW Esperanza Resort“ vardo verslo klubas Vilniaus oro uoste, kuriame laiką iki skrydžių leidžia užsienio svečiai“. 

VTD direktorė Jurgita Kazlauskienė akcentavo, kad per šiuos metus turizmo srityje atsirado daug gerų produktų, iniciatyvų, kurias galima pelnytai vadinti sėkmingiausiomis turizmo traukos objektais. Renginio metu buvo apdovanotas ir sėkmingiausia 2015 metų turizmo iniciatyva, kuria tapo Raudondvario dvaro Menų inkubatorius.

Metų turizmo informacijos/lankytojų centru paskelbtas Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos nacionalinis lankytojų centras. Metų sveikatos turizmo paslaugų teikėjas – „Eglės“ sanatorija, o sėkmingiausias kaimo turizmo paslaugų teikėjas – kaimo turizmo sodyba „Gegužinės ūkis” (Kaišiadorių r.).

LRT laida „Nacionalinė ekspedicija“ pripažinta sėkmingiausiu žiniasklaidos projektu, skatinantančių turizmą. Jau dvyliktą kartą vykstančios ceremonijos metu buvo išrinktas ir metų kelionių organizatorius, kuriuo tapo „Delta tours“, o 2015 metų turizmo ambasadoriaus vardą pelnė  gidė Liudmila Vitkienė. Ketvirtadienio vakarą speciali nominacija už inovatyvumą buvo įteikta ir Modernaus Meno Centro projektui „Kalbančios skulptūros“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas