Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paskelbti geriausi ir blogiausi pasaulio miestai emigrantams: triumfuoja Ispanija

Ispanijos miestas Valensija naujame reitinge paskelbtas kaip geriausiu miestu emigrantams. Tokį sąrašą kasmet rengia „InterNations“. Tuo tarpu tarp prasčiausiai tinkančių emigracijai – Italijos miestai, Dublinas.
Valensija, Ispanija
Valensija / 123rf.com nuotr.

Tarptautinės kelionės 2020 m. buvo itin apribotos, tačiau vis tiek svajojome – kuriuos kraštus leisimės pažinti, kai vėl galėsime. Nemažai mūsų nori ir žengti dar didesnį žingsnį – vykti ne tik atostogų į kitą šalį, bet jai skirti daugiau laiko. Šiemet daugelis supratome, kad savo darbus galime dirbti nuotoliniu būdu, tad „skaitmeninių klajoklių“ gyvenimas pasidarė dar patrauklesnis.

O kur būtų geriausia išvykti gyventi ir dirbti? Tam galima pasitelkti „Expat City Ranking“.

Daugiau nei 15 tūkst. emigrantų, gyvenančių 181 valstybėje ir teritorijoje dalyvavo apklausose, kurių pagrindu ir buvo sudarytas miestų reitingas.

Apklausos dalyvių buvo prašoma įvertinti 66 miestus, atsižvelgiant į 5 aspektus: gyvenimo mieste kokybę; kaip lengva yra įsikurti; pasitenkinimą darbiniu gyvenimu; finansinį saugumą ir būsto susiradimą; kiek kainuoja pragyvenimas. Kiekviena tema buvo suskirstyta į kategorijas, tad emigrantai vertino net ir smulkiausius dalykus – viešojo transporto kokybę, klimatą, vietinių draugiškumą, pramogų pasirinkimą ir pan.

Galiausiai pirmų keturių aspektų įvertinimai lėmė, kurioje vietoje galutiniame sąraše miestas atsidurs. Buvo nuspręsta neatsižvelgti į pragyvenimo kainą, kad finansinei pusei nebūtų skirta pernelyg daug svarbos.

Apklausos buvo atliktos 2020 m. kovo mėnesį, prieš pat COVID-19 virstant pandemija.

Pirmoje sąrašo vietoje atsidūrė Ispanijos miestas Valensija. Čia gyvenantys kitų šalių piliečiai puikiai vertino gyvenimo kokybę, vietinių draugiškumą, galimybes pažinti vietos kultūrą, klimatą.

Iš viso pirmajame dešimtuke yra net 4 Ispanijos miestai. Antroje vietoje – Alikantė, esanti už 130 km nuo Valensijos. šeštoje – Malaga, devintoje – Madridas. Visi Ispanijos miestai buvo aukštai vertinami už galimybę čia nesunkiai įsikurti, už platų pramogų ir laisvalaikio galimybių pasirinkimą. Tiesa, mažiau balų juose sulaukė darbinio gyvenimo pasitenkinimas – t.y., daryti karjerą vietos rinkoje nėra taip lengva.

Trečioje vietoje – Lisabona, po jos rikiuojasi Panama ir Singapūras.

Tuo tarpu sąrašo pabaigoje – Kuveito miestas Salmija, Roma, Seulas, Milanas ir Nairobis. Blogiausiųjų dešimtuke yra ir Dublinas, kuriame įsikūrę nemažai lietuvių emigrantų.

TOP10 geriausių miestų emigrantams:

  1. Valensija, Ispanija
  2. Alikantė, Ispanija
  3. Lisabona, Portugalija
  4. Panama
  5. Singapūras
  6. Malaga, Ispanija
  7. Buenos Airės, Brazilija
  8. Kvala Lumpūras, Malaizija
  9. Madridas, Ispanija
  10. Abu Dabis, JAE

TOP10 blogiausių miestų emigrantams:

  1. Salmija, Kuveitas
  2. Roma, Italija
  3. Seulas, Pietų Korėja
  4. Milanas, Italija
  5. Nairobis, Kenija
  6. Paryžius, Prancūzija
  7. Johanesburgas, PAR
  8. Santjagas, Čilė
  9. Dublinas, Airija
  10. Honkongas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas