Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paslaptingojo Patagonijos regiono gražiausi vaizdai

Patagonija išsidėsčiusi Argentinos ir Čilės teritorijoje, išties gali būti laikoma Pietų Amerikos pasididžiavimu. Neregėta gamta, atostogų pramogos bei poilsis čia susijungia ir kasmet pritraukia smalsius turistus.
Patagonija – regionas Pietų Amerikos pietuose, Argentinos ir Čilės teritorijose
Patagonija – regionas Pietų Amerikos pietuose, Argentinos ir Čilės teritorijose / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Beje, pavadinimą regionui sugalvojo išsilaipinusi F.Magelano ekspedicija, kai nustebo vietinių gyventojų pėdų dydžiu, taigi Patagonija reiškia – Pėdų žemė. Siūlome susipažinti su gražiausiomis jos vietovėmis, priverčiančiomis iš nuostabos aikčioti kiekvieną savo svečią.

Shutterstock.com/Perito Moreno ledynas
Shutterstock.com/Perito Moreno ledynas

1. Giganiškas ir nuolat judantis ledynas

Trečiąjį pagal dydį visame pasaulyje Perito Moreno ledyną galite rasti Los Glaciares nacionaliniame parke, Argentinos Santa Kruso provincijoje. 250 kv. km plotą užimantis milžinas kasmet pasislenka 700 m, o kartą per maždaug 4-5 metus su didžiuliu trenksmu atskyla ir krenta žemyn, taip sutraukdamas smalsuolius, mokslininkus ir televizijų reporterius. Tai nutinka, kadangi judėdamas ledynas suformuoja užtvankas, kurios neatlaikiusios vandens slėgio ir nulemia jo griūtį.

Dievinantiems ekstremalius pojūčius tenykščiai gyventojai organizuoja pasiplaukiojimą laivu prie 60 m į viršų pakilusios ledo sienos, kuri po vandeniu tęsiasi net 200 m arba įspūdžių kupiną žygį į patį ledyną, žinoma, su profesionalų palyda.

Shutterstock.com/Ugnies žemė
Shutterstock.com/Ugnies žemė

2. Atšiaurus, tačiau užburiantis pasaulio kraštas

Vienas nuostabiausių Patagonijos regiono stebuklų – Ugnies žemė, kuri yra Pietų Amerikos žemyno smaigalys, nuo Antarktidos nutolęs vos 1000 km. Tad nieko keisto, kad klimatas ten gana atšiaurus, tačiau tai netrukdo keliautojams, kuriuos unikali vietovė traukia it magnetas. Mažai kas gali atsispirti salų, kanalų ir įlankų išraizgytiems pietinio ašigalio gamtos peizažams. Netoliese esantis Ušuajos miestas labai gera vieta apsistoti norint pasižvalgyti po Ugnies žemę, Pasaulio krašto muziejų ar tikintis pasivažinėti piečiausiai visoje planetoje esančiu 8 km ilgio geležinkeliu. Teritorijoje taip pat veikia puikios slidinėjimo trasos bei yra vykdomi kruiziniai reisai į pačią Antarktidą.

Shutterstock.com/Bariloces miestas
Shutterstock.com/Bariloces miestas

3. Kalnų, ežerų ir miškų rojus

Didingų Andų kalnų apsuptas Bariločės miestas, įsikūręs Rio Negro provincijos pietvakariuose šauni vieta norintiems pasimėgauti ypatingu apylinkių grožiu, ramybe ir teikiamomis pramogomis. Be to, kad tai svarbiausias Pietų Amerikos slidinėjimo kurortas, vietovė garsėja kaip mokslinis atominės pramonės centras.

Būtent čia galima išvysti nepakartojamus Patagonijos vaizdus: kalnų, didžiulių miškų ir ežerų sintezė suteiks nepamirštamus įspūdžius kiekvienam. Teritorijoje galima užsiimti ne tik sniego sportu ant Katedralio kalno trasų, bet taip organizuojami žygiai į miškus ir sportinė žūklė. Na, o mėgstantiems gėrėtis gamtos stebuklais besiilsint, Bariločės miestas siūlo net 7 ežerus, vienas žymiausių – Nauel Uapi, kuriame pasak vietinių gyvena Nahuelito pabaisa, nors povandeninį pasaulį ištyrinėję mokslininkai nieko nerado.

Egzotinių kelionių specialistai – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas