Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patyrusio keliautojo patarimas: ilgam skrydžiui rinkitės „blogiausią“ vietą lėktuve

Daug keliaujantis ir itin dažnai skraidantis australas pasidalijo patarimu, kuris gal iš pirmo žvilgsnio skamba kiek keistai. Kurią vietą lėktuve rinktis, jeigu laukia ilgas skrydis? Pasirodo, kad reikia žvelgti į tą, kurią nemažai žmonių laiko prasčiausia.
Lėktuve
Lėktuve / 123rf.com

Jei bent kartą skridote lėktuvu, ir ne pirmąja klase, tai žinote, kaip tai gali būti nepatogu. Dažnam visų pirma trūksta vietos kojoms. Tuomet nepatogumai atsiranda ne tik šiam keleiviui, bet ir prieš jį sėdinčiam – juk judant nori nenori teks keliais įsiremti į priešais esančią kėdę.

Ypač tai erzina, jeigu skrydis trunka ne porą valandų, o ilgiau. Juk tuomet laiką geriausia leisti snaudžiant, o kaip tai padaryti, jeigu jūsų sėdynę nuolat kažkas judina?

Australas Johnas Burfittas escape.com.au pasidalijo savo patirtimi, kurią vietą lėktuve jis stengiasi nuolat pasirinkti, jeigu laukia ilgas skrydis. Jis pripažįsta, kad tai gali atrodyti keista – juk ši vieta daugelio laikoma prasčiausia.

Kuri tai vieta? Prie lango paskutinėje eilėje, visai šalia tualetų.

Kai kuriuos nuo tokios vietos gali baidyti tai, kad iš tualeto gali sklisti nemalonus kvapas, bet Johnas tikina, kad jo patirtis rodo – tai pati patogiausia kėdė lėktuve.

Kartą viso skrydžio metu jam už nugaros sėdėjęs keleivis neleido pailsėti. Svajodamas apie ramią kelionę ir eidamas tualeto link jis suvokė, kad juk paskutinėje eilėje tokia problema tikrai neiškiltų.

Jau kito skrydžio metu jis rezervavo kėdę paskutinėje eilėje. „Įsikūręs kamputyje atradau, kas tai yra skrydžio džiaugsmas. Radau geriausią vietą lėktuve“, – rašo jis.

Keliautojas vardija šios vietos privalumus: niekas nespardo į kėdę, jūsų neužkabins skrydžio įgulos vežimėliai, neatsitrenks kiti keleiviai, kaip būna vietoje prie tako. Ir svarbiausia – sėdėdamas kampe gali ramiai miegoti.

Tai dar ne viskas. Nemažai patyrusių keliautojų yra pastebėję, kad jeigu užsisakai vietą paskutinėje eilėje, tuomet didžiausia tikimybė visą eilę gauti tik sau – juk nedaug žmonių renkasi šią vietą. Be to, čia mažiausia tikimybė atsisėsti prie mažų vaikų – šeimos su jais dažniausiai sodinamos vietose prie pertvarų lėktuve.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas