Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Penktadienį streikuos septynių Vokietijos oro uostų darbuotojai

Septynių Vokietijos oro uostų, įskaitant tokius susisiekimo centrus kaip Frankfurtą ir Miuncheną, darbuotojai penktadienį surengs vienos dienos streiką, reikalaudami didesnio darbo užmokesčio, pranešė įtakinga profsąjunga „Verdi“.
Miuncheno oro uostas, Vokietija
Miuncheno oro uostas, Vokietija / 123RF.com nuotr.

Skaičiuojama, kad dėl streiko dešimtys tūkstančių keleivių, ypač keliaujančių vidaus skrydžiais, susidurs su skrydžių vėlavimais ar atšaukimu.

„Darbuotojai vienijasi, kad darytų spaudimą savo atitinkamiems darbdaviams, nes derybos iki šiol nedavė jokių rezultatų“, – anksti trečiadienį išplatintame pranešime pažymėjo „Verdi“ pirmininko pavaduotoja Christine Behle.

„Verdi“ šiuo metu veda derybas viešojo sektoriaus darbuotojų, oro uostų antžeminio personalo ir aviacijos saugos darbuotojų vardu, reikalaudama didesnio atlyginimo tuo metu, kai darbuotojų pajamas mažina išaugusios pragyvenimo išlaidos.

Vienos dienos streikas paveiks Brėmeno, Dortmundo, Frankfurto, Hamburgo, Hanoverio, Miuncheno ir Štutgarto oro uostus.

Profsąjunga pažymėjo, kad akcija neturės įtakos skrydžiams, gabenantiems pagalbą į žemės drebėjimo sukrėstas Turkiją ir Siriją.

Profsąjunga paragino keliautojus būti supratingais ir pažymėjo apie streiką įspėjusi iš anksto, kad keleiviai turėtų laiko apsvarstyti alternatyvius planus.

„Dėl infliacijos, aukštų energijos ir maisto kainų daugelis darbuotojų atsidūrė pavojingoje padėtyje“, – pažymėjo Ch.Behle.

„Jiems pragyvenimui reikia žymiai daugiau lėšų.“

Praėjusį mėnesį profsąjunga surengė panašų streiką Berlyno Brandenburgo oro uoste, dėl kurio buvo atšaukta arba atidėta maždaug 300 skrydžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas