Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Per Atlanto bangas Aurimas Valujavičius švilpia su vėjeliu: „Jau net ir diržą prisikabinu“

Per Atlantą irkline valtimi plaukiantis Aurimas Valujavičius šįvakar pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame jis džiaugiasi dėl palankaus vėjo.
Aurimas Valujavičius
Aurimas Valujavičius / „Aurimas Valujavičius keliautojas“ („Facebook“) nuotr.

„Sveiki, bičiuliai. Švilpiam. Trys mazgai, jau net ir diržą prisikabinu, nes būna bangelių tokių, bet dar nelabai aukštos. Apie 3 metrai, tai susitvarkau. Jau trečia diena, kaip neblogai pučia vėjukas, tai smagu, irkluoju, švilpiu su vėjeliu. Iš tiesų, vėjas yra vienintelis faktorius, kuris daro įtaką irkluotojų nuotaikai. Dabar nuotaika yra super, – sakė A.Valujavičius.

VIDEO: Vandenynas taškosi, bet vėjas pučia!

– Dabar trajektorija truputį ne tiesiai į vakarus, o šiauriau. Nebe 270 laipsnių, o stengiamės 280 laipsnių. Aišku, kadangi vėjas nėra tiesiai iš rytų, labiau šiaurės rytų, tai eina šoninė banga, bet susitvarkau. Ne pirmas kartas ir ne paskutinis. Būna, kad paukščiai atskrenda pasilabinti. Smagu, yra ką veikti, nenuobodžiauju.“

Primename, kad A.Valujavičius šia kelione siekia vienviete irkline valtimi perplaukti Atlanto vandenyną nuo Europos iki Šiaurės Amerikos žemyno per 110 dienų ar greičiau ir tokiu būdu paminėti 90-ąsias S.Dariaus ir S.Girėno skrydžio metines, užfiksuoti Lietuvos ir pagerinti pasaulio rekordą. Tai įgyvendinęs, keliautojas taps pirmuoju tokį maršrutą įveikusiu lietuviu ir trečiuoju žmogumi pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas