Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per Lietuvą keliaujantys kauniečiai renka linkėjimus ir ketina juos perduoti Prezidentei

Trys kauniečiai Mindaugas Šatkus, Virgilijus Rudinskas ir Liudvikas Gužauskas šią Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną nusprendė pažymėti originaliai – liepos 1 d. pradėjo savaitės kelionę baidarėmis, kurią pratęs dviračiais. Kelionės tikslas – surinkti iš gyventojų linkėjimus Lietuvai, kuriuos liepos šeštąją vyrai planuoja įteikti Prezidentei Daliai Grybauskaitei.
Trys keliautojai leidęsi į Mindaugo karūnavimo dienai skirtą žygį per Lietuvą
Trys keliautojai leidęsi į Mindaugo karūnavimo dienai skirtą žygį per Lietuvą / „Facebook“ nuotr.

Iš Vilniaus į Svencelę vyrai plauks baidarėmis. Pakeliui planuoja užsukti į Kauną, Kernavę, Jonavą, Jurbarką, Šilutę. Dviračiais jų kelias drieksis per Nidą/Svencelę, Klaipėdą, Palangą, Kretingą, Plungę, Telšius, Šiaulius, Radviliškį, Panevėžį, Ukmergę. Kelionė finišuos ten, iš kur keliautojai pajudėjo, – Vilniuje.

Visos kelionės metu jie rinks sutiktų žmonių palinkėjimus Lietuvai ir sau patiems – lietuviams – Liepos 6-osios proga. Linkėjimus keliautojai ketina įteikti Prezidentei Daliai Grybauskaitei, Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dieną.

Būtent todėl, kad yra susietas su šia Lietuvai svarbia proga, projektas pavadintas „Karūnos keliu“.

Planuojama, kad į priekį plaukdami dvejomis baidarėmis, kauniečiai sukars apie 400 km, o iš pajūrio dviračiais numins apie 500 km. Vyrai plauks 14-15 val. per parą, miegos pakrantėse pasistatytose palapinėse, tiek pat laiko mins pedalus.

Visą žygį galima sekti feisbuko puslapyje „Karūnos keliu“. Jame galima matyti, kurioje vietoje yra keliautojai ir prisijungti, nesvarbu, kuriame etape – baidarių ar dviračių – ketinate dalyvauti.

Pageidautina, jog bendrakeleiviai būtų šventiškai pasipuošę, t.y. turėtų trispalves!

Na, o tie, kurie keliauti kartu nenorės, kviečiami rašyti palinkėjimus ir juos perduoti "Karūnos kelio" dalyviams. Sveikinimai ir linkėjimai gali būti ne tik užrašyti, bet ir nupiešti, išsiuvinėti, įrašyti ir t.t.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai