Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per Lietuvą paspirtuku (6): į pajūrį!

Iš Mingės keliamės į Nidą laivu „Forelle“, kuris pagamintas 1934 m. Vokietijoje. Jau virš 40 metų laivo kapitonu dirbantis Algirdas Mikelėnas pasakoja, kad šiame laive mėgdavęs lankytis ir gerti alų pats Adolfas Hitleris. Jis parodo staliuką, prie kurio sėdėdavo fiureris su savo draugais.
Paspirtukininkai iš Ventės pasiekė Karklę, kur buvo pasitikti su gintaru
Paspirtukininkai iš Ventės pasiekė Karklę, kur buvo pasitikti su gintaru / Gerimanto Statinio nuotr.

Nida mus pasitinka su margaspalvėmis burėmis – šią savaitę vyksta Kuršių marių regata. Vėjas stiprus, todėl matome vieną jachtą pasvirusią ant šono ir su spinakeriu besemiančią vandenį. Tačiau netrukus jachtos įgula sugeba atitiesinti laivą ir jį atstato į pradinę padėtį.

Gerimanto Statinio nuotr./Paspirtukininkai ir likimo smūgio nepalaužtas Linas
Gerimanto Statinio nuotr./Paspirtukininkai ir likimo smūgio nepalaužtas Linas

Linas neįgaliu tapo prieš metus, patekęs į avariją, kai važiavo su keturračiu motociklu. Tačiau neverkšlena dėl savo padėties – tuo metu, kai jo mergina deginasi paplūdimyje, jis mankštinasi.

Važiuojant dviračių taku link Juodkrantės, lenktyniaujame su Linu iš Žiežmarių.

Jis rankomis mina invalido vežimėlį, tačiau turi ir nedidelį akumuliatoriumi varomą varikliuką, kurį naudoja įkalnėse.

Linas neįgaliu tapo prieš metus, patekęs į avariją, kai važiavo su keturračiu motociklu. Stebina šio trisdešimtmečio vyruko valia ir ryžtas kovoti už savo būtį.

Tuo metu, kai jo mergina deginasi paplūdimyje, Linas mankštinasi ir neverkšlena dėl savo padėties. Tai suteikia jėgų ir mums.

Smiltynėje susitinkame savo pažįstamus norvegus, kurie keliauja dviračiais – jie čia atvažiavo kitu keliu. Lietuva jiems patiko, tačiau sakė, kad trūksta tikslesnės informacijos ir nuorodų.

Kuršių nerijos dviračių takuose susitinkame daug kitų keliaujančių turistų iš užsienio. Vieni mina dviračius su priekabomis, kuriose sėdi mažamečiai vaikai, paaugliai patys mina dviratukus iš paskos tėvams.

Jėgoms atgauti – gintaro terapija

Klaipėdoje autobuso vairuotojas, lenkdamas mus pro šalį rodo nykštį, o ant suoliuko sėdintys pagyvenę vyrai, jau žino, kad važiuojame iki Palangos.

Karklėje apsistojame „Karkelbeck“ kaimo turizmo sodyboje. Šeimininkė ponia Aušra mus sutinka su ąsotėliu, kuriame ant gintarų užpiltas vanduo.

Gintaras kompensuoja prarastą žmogaus energiją ir pagerina ne tik fizinę, bet ir psichinę savijautą. Atsigėrę šio vandens pasijaučiame žvaliau.

Po vakarienės esame pakviesti į rytietišką pavėsinę, kurioje mums atliekama gintaro ir skambančių dubenų terapija. Esame pavargę, todėl ši procedūra mums labai tinkama. Jos esmė ta, kad gulint ant pagalvėlių iš gintaro, skambantys Tibeto dubenys skleidžia ypatingą vibraciją ir šitaip ramina ir atpalaiduoja organizmą. 

Gerimanto Statinio nuotr./Gintaro terapija – puiki šeštosios dienos pabaiga
Gerimanto Statinio nuotr./Gintaro terapija – puiki šeštosios dienos pabaiga.

Keliautojas ir žurnalistas Gerimantas Statinis bei paspirtukų sporto entuziastas Tomas Augūnas per Lietuvą keliaus savaitę – Palangą jie planuoja pasiekti paskutinę liepos dieną. Jų kelionės įspūdžius galėsite sekti čia, portalo 15min.lt kelionių rubrikoje „Pasaulis kišenėje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas