Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per moksleivių atostogas – į Vilnių, Rygą ir Taliną

Vilnius, Ryga ir Talinas pateko tarp populiariausių miestų Europoje, į kurias vyksta turistai iš Rusijos per moksleivių atostogas, skelbia išankstinių viešbučių užsakymų tinklalapis Oktogo.ru. Trumpas keliones į kaimyninių šalių sostines per vaikų laisvadienius mėgsta ir lietuviai.
Vilnius
Vilnius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Spalio pabaigoje – lapkričio pradžioje moksleiviams nereikia eiti į mokyklą, tad tokiu metu dažnai suplanuojamos trumpos visos šeimos arba vaikų ir vieno iš tėvų atostogos.

Tokiais atvejais nesinori vykti kažkur toli, tad europiečiai paprastai renkasi kaimynines šalis.

Tarp rusų mokyklinukų ir jų tėvų šiemet mėgstamų kelionių krypčių pateko trijų Baltijos šalių sostinės – Vilnius, Ryga bei Talinas.

Dešimtuke taip pat galima rasti ir Minską, Prahą, Barseloną, Stambulą, Vieną, Helsinkį bei Romą. 

„Lyginant praėjusį ir šį rudenį, matome, kad savarankiškų kelionių į Baltijos šalių sostines per moksleivių atostogas padaugėjo. Ten praleisti laiką renkasi nemaža dalis mūsų vartotojų“, – sakė Oktogo.ru komunikacijos vadovas Jakobas Sadčikovas.

Tinklapio statistika rodo, kad planuodami kelionę į Rygą rusų turistai viešbutyje ketina praleisti vidutiniškai 2,8 naktis, Taline – 2,3 naktis, o Vilniuje – 1,6 naktis.

Vidutinė nakvynės kaina Rygoje yra 32 eurai, Taline – 45 eurai, o Vilniuje – 37 eurai.

Brangiausios mokyklinės atostogos bus Paryžiuje – už naktį viešbutyje turistai iš Rusijos planuoja išleisti 200 eurų.

Suvilioja pigūs autobusų bilietai

Mokyklines atostogas Baltijos šalių miestuose leidžia ne tik šeimos iš Rusijos, bet ir Lietuvos. Kaunietis Alius su dukra Ūla ir sūnumi Joriu jau keletą dienų atostogauja Rygoje.

„Viskas prasidėjo nuo to, kad radau pigius autobuso bilietus į Rygą. Tada prisiminiau, jog netrukus bus vaikams atostogos, todėl pradėjau ieškoti reisų tinkamoms datoms. Bilietas į Rygą kainavo po 50 euro centų. Atgal radau už tiek pat.

Sūnus dar nė karto nebuvo Latvijos sostinėje, o dukra – daug kartų. Tačiau ir ji neprieštaravo dar kartą su mumis nueiti į Rygos zoologijos sodą. Ši vieta ir buvo pagrindinis kelionės tikslas“, – pasakojo dviejų vaikų tėtis.

#riga #latvia #daugava #oldtown #tower #fotografaseu

A photo posted by Alius Koroliovas (@alius911) on

Apsilankę jame lietuviai sutiko dar keletą tautiečių šeimų, lygiai kaip ir jie mokyklines atostogas leidžiančių netoli nuo Lietuvos esančiame mieste.

Kadangi kelionės į Latvijos sostinę kaina buvo maža, šeima galėjo daugiau pinigų skirti pramogoms Rygoje. 

TAIP PAT SKAITYKITE: Savaitgalį su šeima – į Rygą!

„Gyvenome draugo bute, tad už nakvynę ir didžiąą dalį maisto mokėti nereikėjo. Vis dėlto keletą kartų valgėme kavinėse. Visuomet būdami Rygoje aplankome vieną koldūninių tinklą. Kažkada patiekalai ten buvo labai pigūs, dabar kainos vidutiniškos. Už trijų asmenų pietus sumokėjome 7,5 Eur. Desertams „McDonald's“ – dar tiek pat. 

Šią vietą pasirinkome todėl, kad ten viskas aišku ir konkretu – nereikia gilintis, ką užsisakyti“, – pasakojo pašnekovas.

Vienkartinis autobuso bilietas kioskelyje kainuoja 1,15 Eur, o pas vairuotoją – 2 Eur, – sakė Rygoje su sūnumi ir dukra viešintis vyras.

Besiruošiantiems į Rygą Alius patarė pasimokyti iš jų šeimos klaidų – nepirkti viešojo transporto bilietų pas vairuotoją, nes tuomet bilietas kainuos daug brangiau. 

„Nežinojome, kad toks didelis skirtumas perkant bilietą pas vairuotoją. Tad kelionė į Rygos zoologijos sodą kainavo 6 Eur.

Atgal, kadangi bilietą šįkart pirkome spaudos kioske, mokėjome tik 3,45 Eur.

Bilietas į zoologijos sodą dviems vaikams ir man, suaugusiam, kainavo 14 Eur“, – išlaidas apibendrino Alius.

Tai, kad vertėtų bilietą pirkti ne autobuse, vėliau jam patarė ir vietinė latvė. „Gaila, kad anksčiau to nežinojau“, – sakė kaunietis.

TAIP PAT SKAITYKITE: ​Populiarėja kelionės autobusu – taip lietuviai keliauja į kaimyninėse šalyse vykstančius renginius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas