Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Per Velykas Šiauliai kviečia „Ragauti Lietuvą“

Šiauliuose yra ką veikti, o ypač – per šias Velykas, sako Šiaulių turizmo informacijos centro darbuotojai, pristatantys plačią ilgojo savaitgalio programą.
Šiaulių pėsčiųjų bulvaro medžiai papuošti margučiais
Šiaulių pėsčiųjų bulvaro medžiai papuošti margučiais

Šiauliečiai vieni pirmųjų Lietuvoje gyvena artėjančių švenčių nuotakomis, kuria užkrės bet kurį, atvykusį į šį miestą ilgąjį savaitgalį, rašoma Šiaulių turizmo informacijos centro pranešime. 

Šiuo metu įspūdingai atrodo Šiaulių miesto Vilniaus gatvės pėsčiųjų bulvaras, kurio medžius puošia 3 000 natūralaus dydžio trispalvių margučių. Asmenukių mėgėjai tikrai parsiveš vertingų fotokadrų iš velykinės alėjos Šiaulių pėsčiųjų bulvare.

Šiaulių pėsčiųjų bulvaro medžiai papuošti margučiais
Šiaulių pėsčiųjų bulvaro medžiai papuošti margučiais

Šiauliečiai moka džiuginti ne tik gražiais vaizdais – jie pasižymi ypatingu vaišingumu. Saulės miestas kviečia pajusti lietuviškumo skonį dalyvaujant akcijoje „Ragauju Lietuvą“.

Kulinarinė akcija „Ragauju Lietuvą“
Kulinarinė akcija „Ragauju Lietuvą“

Užsukę į salotų barą „Savynė“ išbandysite Lietuvos bajorų virtuvę, kavinėje „Rimuošės dvaras“ paskanausite karališkojo viščiuko ir pasilepinsite tautišku desertu, greitojo maisto restorane „Gimme“ paragausite sumuštinių su tikru lietuvišku varškės sūriu, muzikiniame klube-smuklėje „Juonė pastuogė“ susipažinsite su žemaitišku kulinariniu paveldu, kavinėje-bare „Burbuliukas“ atsigaivinsite žaliuoju kokteiliu su ekologiškomis vaistažolėmis iš Dzūkijos miškų ir jonizuotu šarminiu vandeniu, alaus bare „Deg-alinė“ neatsispirsite lietuviškos virtuvės skanėstams.

Kulinarine akcija „Ragauju Lietuvą“
Kulinarine akcija „Ragauju Lietuvą“
Kulinarinė akcija „Ragauju Lietuvą“
Kulinarinė akcija „Ragauju Lietuvą“

Ilgąjį Velykų savaitgalį Šiauliuose netrūks įvairių renginių: festivalių, parodų, edukacinių programų. Mėgstančių muziką lauks kamerinės, chorinės, džiazo pasirodymai, numatyti XXXIV festivalio „Resurrexit“ programoje.

Simpatizuojantys argentinietiškos muzikos ritmams liks sužavėti Čiurliono kvarteto kamerinės muzikos koncertu „Laiškai iš Argentinos“. Vargonų muzikos gerbėjai taip pat kviečiami apsilankyti šiame festyvalyje – išgirsti vargoninkių dueto skleidžiamų klasikinių melodijų. Džiazo muzikos melodijas skleis Šiaulių styginių kvintetas, atlikdamas V.Cipriani džiazo kompozicijas. Daugelis liks be žado išgirdę krištolinio skaidrumo muziką, atliekamą dueto „Glassduo“ iš Lenkijos.

Šiaulių pėsčiųjų bulvaro medžiai papuošti margučiais
Šiaulių pėsčiųjų bulvaro medžiai papuošti margučiais

Mėgstantys nuoširdžias lietuviškas melodijas turėtų nepraleisti legendinio ansamblio „Nerija“ vakarėlio muzikiniame klube-smuklėje „Juonė pastuogė“, kuriame išgirs senas geras grupės atliekamas dainas, populiarius šlagerius ir naujausias dainas. Norinčius atskleisti savo talentą ir linksmai praleisti laiką kviečiame apsilankyti karaokės vakare restorane „Charlie Pizza“ prekybos ir laisvalaikio centre „Saulės miestas“.

Tie, kas nori papuošti Velykų stalą pačių išmargintais kiaušiniais, gali prisijungti prie edukacinės programos „Kiaušinių marginimas vašku“ Šiaulių dailės galerijoje. Neabejingi tautodailės menui laukiami 50-ojoje jubiliejinėje Šiaulių krašto tautodailės parodoje „Tautodailės paveldas ir gyvoji tradicija“ Šiaulių universiteto dailės galerijoje.

Šioje parodoje tautinio paveldo ir tradicijų puoselėjimą atskleidžia eksponuojami darbai iš Lietuvos Tautodailininkų sąjungos parodinio fondo: medžio drožyba, tapyba, juostos ir keramikų darbai. Šiaulių krašto tautodailė turtinga žanrų įvairove, estetikos pajautimu, gebėjimu ne tik išsaugoti, bet ir kūrybingai perimti ilgaamžę senųjų meistrų meninę patirtį.

Pavasarėjančių Šiaulių grožis labiausia atsiskleidžia keliaujant pėsčiomis po gražiausias miesto vietas su gidu. Belieka išsirinkti vieną iš gausybės Šiaulių turizmo informacijos centro siūlomų ekskursijų ir praleisti neužmirštamą ilgąjį savaitgalį Šiaulių mieste. Daugiau informacijos rasite: tic.siauliai.lt; renginių kalendorių – www.siauliai-events.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas