Sportas gyvai

Pilotai negali turėti barzdų: kodėl oro linijų bendrovės jiems draudžia veido plaukus?

Daugumoje didžiųjų oro linijų bendrovių draudžiama turėti barzdą, todėl pilotams gali tekti atsisakyti savo firminės susivėlusios išvaizdos, kai jie renkasi į pilotų kabiną, rašoma „The New York Post“.
Kodėl pilotai negali turėti barzdų?
Kodėl pilotai negali turėti barzdų? / „15min“ fotomontažas

Nors tai nėra oficiali JAV Federalinės aviacijos administracijos (FAA) vykdoma politika, jos atstovas spaudai „Thrillist“ sakė, kad veido plaukuotumas gali turėti įtakos saugumui.

„Neturime jokio reglamento, pavyzdžiui, švaraus skutimosi reglamento, tačiau daugelis oro linijų taiko politiką, pagal kurią reikalaujama, kad pilotai neturėtų barzdų arba turėtų minimalias barzdas, kad gerai priglustų deguonies kaukės, jei jų prireiktų, – paaiškino FAA atstovas.

Shutterstock nuotr. / Pilotas
Shutterstock nuotr. / Pilotas

– Reikalaujame, kad veiktų deguonies kaukės, o oro linijų bendrovės gali žengti dar toliau ir reikalauti, kad pilotai būtų švariai nusiskutę arba turėtų kuo mažiau barzdos plaukų.“

Oro linijų bendrovės „Delta Airlines“ pilotams draudžiama turėti plaukuoti veidą, nes „deguonies kaukė turi būti gerai prigludusi“, – jie sakė „Thrillist“, o oro linijų bendrovė „American Airlines“ laikosi panašios politikos.

„Mes neleidžiame pilotams, turintiems veido plaukus, būti aktyvioje tarnyboje, – leidiniui sakė atstovas spaudai.

– Iš tikrųjų tai susiję su saugumu. Sauga yra vienas didžiausių ir svarbiausių dalykų mūsų pramonėje.“

Shutterstock nuotr. / Lėktuvas
Shutterstock nuotr. / Lėktuvas

„Thrillist“ teigimu, susirūpinimas dėl saugos, susijusios su veido plaukais ore, kilo dar 1987 m. paskelbtame FAA aplinkraštyje. Jame buvo atliktas tyrimas „Barzdų įtaka deguonies kaukės efektyvumui“, kuriame padaryta išvada, kad barzdoti įgulos nariai negalėtų greitai užsidėti deguonies kaukės ir ji nebūtų „efektyviai užsandarinta“ avarijos atveju.

Shutterstock nuotr. / Vyras su barzda
Shutterstock nuotr. / Vyras su barzda

Pasak „IFL Science“, kitame 1987 m. atliktame tyrime nustatyta, kad iš barzdotų žmonių deguonies kaukių nutekėdavo nuo 16 proc. iki 67 proc. deguonies, o tai reiškia, kad nutekėjimas buvo toks, kad deguonies srautas į plaučius būtų nepakankamas.

Keleiviams, žinoma, leidžiama turėti veido plaukus, tačiau jų greičiausiai nebus prašoma atlikti daug energijos reikalaujančių veiksmų, kurie didina kvėpavimo dažnį, kaip įgulos narių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius