Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pilotas atskleidė, kaip arti vienas kito iš tikrųjų skrenda lėktuvai: keleiviai pasibaisėjo

Kai esate 35 000 pėdų (apie 10 670 metrų) aukštyje, gali būti sunku įsivaizduoti, kad jus lydi kas nors kita nei debesys. Nesvarbu, ar mėgaujatės skrydžio patirtimi, ar ne, atrodo, kad dangus tęsiasi amžinai – be jokios kitos gyvybės. Tačiau vienas pilotas atskleidė naują keleivių baimę, parodydamas, kaip arti vienas šalia kito skrenda lėktuvai.
Pilotas atskleidė, kaip arti vienas kito iš tikrųjų skrenda lėktuvai
Pilotas atskleidė, kaip arti vienas kito iš tikrųjų skrenda lėktuvai / 123RF.com / Shutterstock nuotr.

Pilotas, internete žinomas kaip @flyhigh738, išgąsdino „TikTok“ vartotojus, atskleidęs filmuotą medžiagą, kurioje užfiksuoti arti vienas kito skrendantys lėktuvai, pakilę į orą, rašoma „Daily Mail“.

Pasidalijęs vaizdo įrašu su 3026 sekėjais, pilotas rašė: „Kai keliauji lėktuvu ir galvoji, kad dangus toks didelis, kad ten esi vienas“, rodydamas tariamai giedrą dangų.

Perkėlęs kamerą, kad matytųsi kitas lėktuvas ore, pilotas sakė: „Bet iš tikrųjų beveik visada skrendi taip arti kitų lėktuvų“.

Pilotas vaizdą prilygino „savotiškam greitkeliui danguje“, kuris, anot jo, susidaro važiuojant „standartiniais oro keliais“.

„BAA Training“ nurodo: „Komerciniai orlaiviai, skrendantys žemesniame nei 29 000 pėdų (apie 8800 metrų) aukštyje, turi išlaikyti 1000 pėdų (apie 300 metrų) vertikalųjį atstumą.

Bet kur aukščiau – atstumas padidėja iki 2000 pėdų (600), išskyrus oro erdvę, kurioje taikomas sumažintas minimalus vertikalus atstumas“.

Pilotas atskleidė, kad lėktuvas buvo net 1000 pėdų (apie 300 metrų) atstumu, ir paklausė: „Gražu, ar ne?“, į ką sulaukė nevienareikšmio atsakymo.

Nuo tada, kai buvo paskelbtas, šis dabar jau virusinis vaizdo įrašas surinko beveik 770 000 peržiūrų ir sulaukė šimtų nevienareikšmiškų atsiliepimų.

Į tai pilotas atsakė: „Kodėl tai gąsdina? Juk taip įdomu matyti kitus lėktuvus, skrendančius aplink tave ten, viršuje“.

Vienas naudotojas komentavo: „Informacija, kurios man nereikėjo žinoti... Baisu ir įspūdinga“, kitas pridūrė: „Man per arti“.

Shutterstock nuotr. / Lėktuvas
Shutterstock nuotr. / Lėktuvas

Kitas asmuo rašė: „Skraidau visą gyvenimą, bet kuo vyresnis tampu, tuo labiau man atrodo nenatūralu skristi ore 35 000 pėdų (apie 10 670 metrų) aukštyje su vamzdžiu“.

Vienas smalsus keleivis paklausė: „O jūs nemirksite šviesomis vieni į kitiems, kaip sunkvežimių vairuotojai, autobusai ir pan.?“

Į tai pilotas atsakė: „Kartais tai darome, bet naktį!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas