Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmą kartą Lietuvoje: Alytaus parke iškils išskirtinis bokštas ir interaktyvi muzikinė arka

Alytaus Jaunimo parke prasidės naujos žaidimų aikštelės statybos. Kai kurios vaikams skirtos pramogos pirmą kartą Lietuvoje bus įrengtos būtent Alytuje.
Jaunimo parkas
Jaunimo parkas / www.alytausgidas.lt nuotr.
Temos: 1 Alytus

2022-aisiais metais savo 40-metį minėsiantis Jaunimo parkas pasipuoš mūsų šalyje dar nematytu, apie devynių metrų aukščio veiklos bokštu su trimis čiuožyklomis, įrengtomis skirtinguose aukščiuose.

Jaunimo parkas turės ir Lietuvoje pirmąją interaktyvią muzikinę arką. Pastaroji bendraus lietuvių kalba ir kvies prisijungti smagiems žaidimams lauke.

Dar vienas išskirtinis dalykas – naujosios žaidimų aikštelės Jaunimo parke forma bus panaši į „Alytus-Myliu” vizualiosios dalies simbolį „roželę”, o danga bus būtent tokių spalvų.

Visa įranga su montavimo darbais Jaunimo parke įskaitant pridėtinės vertės mokestį kainuos 381 tūkst. 999,44 Eur. Už šią sumą naują žaidimų aikštelę Alytuje įrengs Vilniaus rajone registruota bendrovė „Fixman“, Lietuvoje ir Baltijos šalyse atstovaujanti Europoje vienam didžiausių žaidimų aikštelių įrangos gamintojui, suomių „Lappset”.

„Fixman“ išskirtines vaikų žaidimų aikšteles įrengė Klaipėdos poilsio parke, Panevėžio poilsio ir kultūros parke, prisidėjo ir prie Baltijos šalyse vieno didžiausių bei lankomiausių aktyviojo poilsio miestelių „Mežaparks” Rygoje (Latvija) įkūrimo.

Be mūsų šalyje dar nematytos, negirdėtos muzikinės arkos, Lietuvoje pirmojo apie devynių metrų aukščio veiklos bokšto su čiuožyklomis skirtinguose aukščiuose, Jaunimo parke atsiras ir žemesnių veiklos bokštų, įvairių sūpynių, balansavimo įrenginių, karuselių, lauko sąlygoms pritaikytų batutų, smagių kalniukų su čiuožyklomis ir dar daug smulkių vaikus džiuginančių, lavinančių veiklų.

Kaip alytausgidas.lt portalui patvirtino „Fixman“ bendrovė, visi Jaunimo parkui parinkti įrenginiai yra „ilgaamžiai, itin kokybiški, ilgaamžiai, sertifikuoti ir saugūs, pritaikyti tiek patiems mažiausiems, tiek ir vyresniems vaikams“.

Sutartį su „Fixman“ dėl naujos žaidimų aikštelės Alytaus miesto savivaldybė pasirašė įgyvendindama bendradarbiavimo kuriant inovatyvias ir sveikas aplinkas projektą. Savivaldybės Statybos skyriaus duomenimis, didžioji dalis įrangos bus sumontuota šiais metais, o darbai baigti 2022-aisiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas