Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmą kartą per 3 metus užšalus Amsterdamo kanalams, miestą apėmė čiuožinėjimo karštinė

Žiemos šaltukui gerokai paspaudus ir ilgiau pasilaikius, užšalo Amsterdamo ežerai, tvenkiniai ir kanalai. Jie tapo puikia pramoga vietos gyventojams – juk kanalai užšąla ne kasmet.
Užšalę Amsterdamo kanalai
Užšalę Amsterdamo kanalai / „Scanpix“/AP nuotr.

„Tai puiki priežastis išeiti iš namų ir šiek tiek pasilinksminti, juk muziejai ir visa kita uždaryta“, – „Reuters“ sakė viena moteris, besiaunanti pačiūžas.

„Tai kartą per daug metų pasitaikanti galimybė, tai kai gauni tokį šansą – turi jį išnaudoti“, – AP sakė čiuožinėti išsiruošęs vyras.

Šiemet pirmą kartą nuo 2018 m. Amsterdamo kanalai užšalo tiek, kad ant jų galima čiuožinėti. Kaip žiema olandai džiaugėsi prieš trejus metus, žiūrėkite nuotraukų galerijoje:

Ant kanalų čiuožinėti lipo ne tik mėgėjai, bet ir profesionalai – prie savo namų ant žiemos ledo sugebėjimus demonstravo ir profesionali ledo čiuožėja Linden van Bemmel. Bemat aplink susibūrė žmonės, stebėdami tokį netikėtą jos pasirodymą.

Linden Van Bemmel dėl koronaviruso pandemijos atsiradusių apribojimų negali treniruotis, ir vietos televizijai pasakojo, kad be galo džiaugiasi vėl galinti užlipti ant ledo.

Amsterdamo gyventojai ne tik patys džiaugėsi žiema, bet norėjo nustebinti ir aplinkinius. Tiesa, ne visuomet tai baigdavosi gerai.

Vienu kanalu vyriškis išsiruošė čiuožinėti beveik nuogas – tik su apatinėmis kelnaitėmis. Ilgai jo šou nesitęsė – čiuožėjas pliumptelėjo į vandenį.

Nyderlandai turi senas čiuožinėjimo ant ledo tradicijas, tačiau pastaraisiais metais oro sąlygos neleisdavo tuo pasimėgauti. Šalyje anksčiau būdavo rengiamos 200 km čiuožinėjimo lenktynės ant natūralaus ledo. „Elfstedentoch“ dalyviai čiuoždavo per 11 miestų ir miestelių. Tačiau lenktynės paskutinį kartą surengtos tik 1997 m. Vėliau žiema nebesuteikdavo tokios progos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas