Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pirmoji kelionė kruiziniu laivu: kokį maršrutą pasirinkti?

Prisipažinkite, pastarosiomis dienomis dirbti darosi vis sunkiau. Lietuvą užklupę karščiai ne tik fiziškai atima jėgas, tačiau ir mintys nuolatos šokinėja nuo būtinų padaryti užduočių prie šaltų ledų, gaivių gėrimų, ilgų maudynių ežere ar kelionių. Taip, atostogų nuotaikos jau sklando ore! Jeigu dar neapsisprendėte, kaip norėtumėte atostogauti šiemet, siūlome paskaityti apie kruizines keliones. Tai keliavimo būdas, žavintis keliais aspektais.
Kruizas Graikijoje
Kruizas Graikijoje / 123rf.com nuotr.

Pirma – komfortu ir paslaugų gausa. Šiuolaikiniai kruiziniai laivai įrengti lyg geriausi penkių žvaigždučių viešbučiai ir pramogų centrai. Galybė restoranų, kavinių, barų, parduotuvėlių. Baseinai, sporto klubai, SPA centrai, grožio salonai, kino ir teatro salės, boulingo takeliai, bibliotekos, žaidimų kambariai, kazino, užsiėmimai vaikams, gyvos muzikos pasirodymai – įdomiausių veiklų kruiziniuose laivuose tikrai nestinga.

Antra – kelionės metu galima aplankyti ne vieną šalį ir išvysti daug unikalių, vaizdingų vietovių. Atsibundi ryte – prieš tavo akis smaragdinė jūra ir nuo lengvo vėjelio linguojančios palmės. O popiet, žiūrėk, jau stebina miestų dangoraižiai! Kruizinės kelionės dovanoja tūkstančius įspūdžių.

Šį kartą straipsnį skiriame tiems keliautojams, kuriems dar neteko plaukti kruiziniu laivu. Atrinkome kelis maršrutus, kurie idealiai tinka pirmajai kruizinei kelionei!

Arabijos jūros kruizas

Shutterstock.com nuotr./Arabijos jūros kruizas
Shutterstock.com nuotr./Arabijos jūros kruizas

Visada svajojote nuvykti į spindintį Dubajaus miestą? O galbūt kiek pavydžiai žvelgėte į draugų nuotraukas iš Abu Dabio ir pažadėjote sau, jog vieną dieną ir jūs aplankysite įspūdingąją Šeicho Zaido Didžiąją mečetę? Skaitydami „Tūkstančio ir vienos nakties“ pasakas vis pasvarstydavote, jog norėtume nuvykti į tokius arabiškus kraštus kaip Omanas ar Kataras? Visa šią arabišką magiją galima patirti vienos kelionės metu! Ir ne, jums nereikės vargintis keliaujant iš vieno oro uosto į kitą ir laukiant ilgų skrydžių. Pasirinkę Arabijos jūros kruizą jūs galėsite mėgautis laive siūloma prabanga, o prisišvartavus uostuose turėsite laiko pasivaikščioti ir pažinti didybe spinduliuojančius Arabijos jūros pakrantės miestus.

Shutterstock.com nuotr./Dubajus
Shutterstock.com nuotr./Dubajus

Arabijos jūroje, esančioje tarp Arabijos pusiasalio ir Indijos, – kruizų maršrutų tikrai nestinga. Populiariausi trunka nuo savaitės iki dvylikos dienų. Pats tas pirmajai kruizinei kelionei! Žinoma, maršrutai kiek skiriasi, tačiau dauguma laivų savo kelionę pradeda Dubajaus arba Abu Dabio uostuose (kelionės metu dažniausiai aplankomi jie abu).

Shutterstock.com nuotr./Maskatas
Shutterstock.com nuotr./Maskatas

Omano sostinė Maskatas – tai miestas, kuris taip pat dažnai įtraukiamas į Arabijos jūros kruizo maršrutą. Keliautojus jis žavi savo istoriniu ir kultūriniu paveldu, tvarka, architektūrine vietove – Maskate galioja griežtos taisyklės, pagal kurias pastatai privalo turėti arabiško stiliaus langus arba tradicinį kupolą. Taip pat aplankomi tokie miestai kaip Chasabas (vienas iš Omano turizmo centrų), Kataro sostinė Doha. Beje, kruizo metu siūloma ne tik išsilaipinti ir pasivaikščioti po miestus, tačiau ir vykti į ekskursijas, kurių metu galima sužinoti daug įdomybių. Taip pat skiriamas laikas nardymo malonumams, poilsiui paplūdimiuose.

Viduržemio jūros kruizas

Shutterstock.com nuotr./Venecija
Shutterstock.com nuotr./Venecija

Savo pirmosios kruizinės kelionės metu norėtumėte aplankyti Europos miestus? Jei taip, kodėl gi jums nepasirinkus kruizo po Viduržemio jūrą? Maršrutų, apimančių skirtingas šalis, daugybė, laivai – puikūs, kelionių metu lydi išskirtinio grožio vaizdai, taip pat galima suderinti pažintines ekskursijas su poilsiu paplūdimiuose. Argi ne puikus atostogų planas?

Vienas iš keliautojų itin pamėgtų Viduržemio jūros kruizinių maršrutų prasideda nuostabiame Adrijos jūros uoste – Venecijoje (Adrijos jūra – Viduržemio jūros dalis). Susipažinę su siauromis miesto gatvelėmis, kanalais, įspūdinga architektūra, muziejais ir šurmuliuojančiomis aikštėmis keliautojai sėda į kruizinį laivą, kuris juos pasitinka pramogų gausa. Plaukiama krištoline Adrijos jūra, kol horizonte ima spindėti ne kas kitas, o Splitas – Kroatijos miestas, žinomas kaip didžiausias ir svarbiausias visame Dalmatijos regione. Splitas – tai miestas, žavintis savo senamiesčiu, tačiau kartu ir šiuolaikiška prigimtimi. Turistai, apsilankę šiame Kroatijos mieste, skuba į jį grįžti vėl ir vėl.

Shutterstock.com nuotr./Splitas, Kroatija
Shutterstock.com nuotr./Splitas, Kroatija

Kita šio išskirtinio Viduržemio jūros kruizo stotelė – Graikijos vizitine kortele vadinama Santorino sala. Vulkaninės kilmės kraštovaizdis, laukiniai paplūdimiai, raižytos uolos bei įkalnėje stovintys balti nameliai su mėlynais stogais ir langinėmis – vaizdai tikrai prilygta atvirukui. Taip pat plaukiama į Mikėnus, Dubrovniką, vidurio Italijoje esantį Ankonos miestą, garsėjantį savo smėlio paplūdimiais. Taigi savaitę trunkančio kruizo metu aplankomos net trys šalys ir išskirtiniai jų kampeliai. Žinoma, kruizų Viduržemio jūroje yra ir daugiau. Pavyzdžiui, kruizas po Graikijos salas, Italijos–Maltos–Ispanijos–Prancūzijos–Italijos kruizas ir kt. Rinktis tikrai yra iš ko!

Shutterstock.com nuotr./Graikija
Shutterstock.com nuotr./Graikija

Karibų jūros kruizas

Svajojate apie kruizinę kelionę po egzotiškus kraštus? Puikus pasirinkimas – Karibų jūros kruizas. Baltas smėlis, turkio spalvos vanduo, žaliuojančios palmės, nuotaikingi regio ritmai ir spalvingi pajūrio miestai – tai kelionė, kurią prisiminsite visą gyvenimą.

Shutterstock.com nuotr./Karibų jūros kruizas
Shutterstock.com nuotr./Karibų jūros kruizas

Skubame priminti, jog šiuolaikiniai kruiziniai laivai savo svečiams siūlo galybę pramogų. Kaip minėjome įžangoje, juose galima atrasti visko: nuo aukštos klasės restoranų, iki SPA, baseinų, sporto klubų, kino salių. Ir tai dar ne viskas: į kruizinius laivus dažnai kviečiami ir pasaulinio garso artistai ar muzikantai, organizuojamos įvairiausios pamokos: nuo jogos iki banglenčių sporto. Tikrai nėra kada nuobodžiauti. Juo labiau, jog turistams siūlomi išties puikiai suorganizuoti kruizų maršrutai.

Shutterstock.com nuotr./Jamaika
Shutterstock.com nuotr./Jamaika

Dažniausiai keliautojai renkasi septynių arba dešimties naktų kruizus, kurių pirmoji stotelė – Majamio uostas. Vėliau aplankomos tokios šalys kaip Kolumbija, Jamaika, Panama, Nyderlandams priklausanti ir autonomiją turinti Arubos sala, Kuba, Puerto Rikas ir kt. Įdomu tai, jog keliautojams siūloma ne tik apžiūrėti uostus, tačiau ir leistis į ekskursijas į šalių gilumą. Pavyzdžiui, Jamaikoje itin populiaru nuvykti prie vieno iš pagrindinių salos simbolių – Dunn‘s upės krioklių (Dunn's River Falls). Tai labai vaizdinga vieta, turinti įdomią istorinę praeitį.

Shutterstock.com nuotr./Panamos kanalas
Shutterstock.com nuotr./Panamos kanalas

Karibų jūros kruizai keliautojus vilioja ir dėl to, jog laivui sustojus galima rinktis norimas veiklas: eiti apžiūrėti miestų ar pasilepinti vienais iš gražiausių pasaulio paplūdimių. Beje, būtent Karibų jūros kruizų metu galima išvysti vieną iš žymiausių pasaulio kanalų – Panamos kanalą, kuris jungia Atlanto ir Ramųjį vandenyną. Šis žmonių kūrinys neretai įvardijamas kaip pasaulio stebuklas.

Pietryčių Azijos kruizas

Shutterstock.com nuotr./Pietryčių Azijos kruizas
Shutterstock.com nuotr./Pietryčių Azijos kruizas

Pietryčių Azija – regionas, kuris lyg magnetas traukia keliautojus iš skirtingų pasaulio kampelių. Žaliuojantys atogrąžų miškai, kalnų virtinės, puošnios šventyklos, prabangūs rūmai, auksu puoštos Budos statulos, šurmuliuojančios turgavietės, platus šviežių vaisių asortimentas, egzotiški paplūdimiai, gyvybingi miestai ir tūkstantmečius puoselėta kultūra – įdomybių Pietryčių Azijoje tikrai nestinga. Visada svajojote aplankyti Tailandą? Tačiau ne ką mažiau norėtumėte pabuvoti ir Malaizijoje ar Kambodžoje? O kur dar futuristiškasis Singapūras, viliojantis savo šiuolaikiška architektūra, žaliuojančiais sodais bei unikaliomis skulptūromis. Kyla dilema: kaip išsirinkti? Atsakymas į šį klausimą gana paprastas: leiskitės į Pietryčių Azijos šalių kruizą.

Pirmoji kelionės stotelė – Singapūras. Tai miestas–valstybė, kuris dažnai vadinamas vartais tarp Rytų ir Vakarų. Kosmopolitiškas, turtingas, šiuolaikiškas, pritaikytas turistų poreikiams – toks yra Singapūras. Pamatyti čia tikrai yra ką: nuo garsiųjų Singapūro sodų, iki didingų dangoraižių. Nuo kinų ir indų kvartalų, iki puikių paplūdimių. Singapūras turi didelį jūrų uostą, iš kurio iš prasideda kruizinės kelionės.

Praleidus dieną jūroje ir pasimėgavus kruiziniame laive siūlomomis pramogomis, horizonte ima ryškėti Tailandui priklausančios Samujaus salos (Koh Samui) krantai. Palmių giraitės, orchidėjų sodai ir auksinio smėlio paplūdimio juostos – argi ne romantiška kelionės pradžia? Išsilaipinus Samujaus saloje galima rinktis: arba leisti laiką paplūdimyje, arba vykti į ekskursiją, kurios metu aplankomos salos lankytinos vietos: Budos statula, šventyklos. Vėliau plaukiama į kitą Tailando uostą – Lem Čabangą (Laem Chabang). Iš čia organizuojamos ekskursijos ir į šalies sostinę – Bankoką.

Shutterstock.com nuotr./Malaizija
Shutterstock.com nuotr./Malaizija

Šio Pietryčių Azijos kruizo metu aplankomas ne tik Singapūras ar Tailandas, tačiau ir Kambodža bei Malaizija. Kelionės metu galima išvysti tokius Pietryčių Azijos perlus kaip Batu urvai, Kvala Lumpūras, Langkavio sala, Ream nacionalinis parkas ir kt. Išties nepamirštamas kruizas, kurio metu aplankomos net keturios regiono valstybės.

Kelionių akademija – ieškantiems egzotinių kelionių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas