Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Planuojate vykti į Turkiją? Keliautoja pasidalijo patarimais, kurie padės sutaupyti tūkstančius

Jei artimiausiu metu planuojate apsilankyti Turkijoje, verta žinoti, į ką atkreipti dėmesį, rašoma „Daily Mail“. Nieko neįtariantys turistai gali tapti įvairiausių sukčių aukomis, dėl kurių jie gali prarasti tūkstančius. Laimei, viena „TikTok“ turinio kūrėja pasidalijo penkiais svarbiausiais patarimais keliaujantiems į šią populiarią kelionių kryptį.
Keliautoja pasidalijo penkiais patarimais, kurie Turkijoje gali padėti sutaupyti
Keliautoja pasidalijo penkiais patarimais, kurie Turkijoje gali padėti sutaupyti / Aaliya Adam „TikTok“ vaizdo įrašo akimirka / 123RF.com nuotr.

26-erių metų mama yra išradinga keliautoja ir yra aplankiusi daugybę vietų – nuo Ibisos, Amsterdamo ir Barselonos iki Dubajaus ir Kataro.

Dabar Pietų Afrikos „TikTok“ turinio kūrėja atkreipė dėmesį į Turkiją ir perspėjo 172 000 savo sekėjų saugotis galimų sukčių.

Aaliya Adam savo sekėjams sakė, kad lankydamiesi šioje šalyje jie visada turėtų atsiskaityti Turkijos liromis.

Ji aiškino: „Yra daug sukčiavimo atvejų, o sukčiai yra visiškai nesuvaldomi, pavyzdžiui, jie keičia kainas jūsų akivaizdoje ir nenori priimti Turkijos lirų“.

Moteris paaiškino, kad daugelis Turkijos vietinių gyventojų bando iš jūsų paimti eurus ir dolerius už gerokai didesnę sumą, todėl turistai, norėdami išvengti painiavos, turėtų mokėti liromis.

Kita brangiai kainuojanti gudrybė, kurios aukomis tampa turistai, yra važiavimas taksi, todėl ji ragino savo sekėjus nevažiuoti bet kokiu senu taksi ir rinktis tokį, kuris turi taksometrą, kad nereikėtų mokėti daugiau nei reikia.

Aaliya aiškino: „Būtinai naudokitės viešuoju transportu arba taksi automobiliais su taksometru, nes jie gali iš jūsų išvilioti pinigus“.

Ji teigė, kad 5 km kelionė gali kainuoti iki 400 Pietų Afrikos randų (apie 19 eurų), o ji paprastai moka tik 25–30 randų (1,45 eurus).

Aaliya taip pat savo sekėjus perspėjo Turkijoje niekada nepirkti garsių prekių ženklų daiktų, nebent jie yra „prekybos centre“.

Nors kai kurie gali manyti, jog gauna nuostabų pasiūlymą įsigyti „Louis Vuitton“ rankinę, iš tikrųjų „viskas yra klastotė“.

Ji sakė, kad nors kai kurie gali manyti, jog gauna nuostabų pasiūlymą įsigyti „Louis Vuitton“ rankinę, iš tikrųjų „viskas yra klastotė“.

Ji taip pat nukreipė savo sekėjus nuo populiarių turistų spąstų, teigdama, kad didžiausias ir seniausias Stambulo turgus „Grand Bazaar“ iš tikrųjų nėra toks pigus.

Ji teigė: „Tai turistų lankoma vieta, todėl jos kainos tikrai didelės, todėl būtinai eikite į vidines gatveles ir bandykite gauti tikrai gerų pasiūlymų“.

Paskutinis ir svarbiausias dalykas, kurį turistai turėtų žinoti, yra kalbos barjeras.

Aaliya jį apibūdino kaip „tikrai didelį barjerą“ ir pasiūlė, kad keliautojai, norėdami jį įveikti, turėtų naudotis „Google“ vertėju.

123RF.com nuotr. / Stambulas, Turkija
123RF.com nuotr. / Stambulas, Turkija

Populiarusis vaizdo įrašas sulaukė daugiau nei 100 000 peržiūrų, o šimtai „TikTok“ lankytojų plūdo komentuoti, kad padėkotų jai už patarimus.

Vienas žmogus rašė: „Teisingai, patyriau visa tai, kas išdėstyta aukščiau“.

Kitas pridūrė: „Negalėčiau dar labiau sutikti. Esu nukentėjusi nuo taksi vairuotojų, kurie mane apgavo“.

Tuo tarpu kiti pridėjo savų patarimų, vienas asmuo sakė: „Visada patikrinkite, ar taksi skaitiklis prasideda nuo 0“.

„Didysis turgus buvo juokingas, viską pirkau iš gatvės ir buvo taip pigu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas