Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 13 /18:47

Po daugiau nei 8 valandų laukimo 130 keleivių išskrido į Neapolį

130 žmonių penktadienį popiet jau turėjo būti Italijoje, Neapolio mieste. Tačiau 9.20 val. turėjęs įvykti avialinijų „Smartlynx Airlines“ skrydis buvo nukeltas į 16.50 val. Vėliau – į 18 val. Šis skrydžio atidėjimas buvo paskutinis – maždaug 18.30 val. lėktuvas išskrido į Neapolį.
Vilniaus oro uoste keleiviai, nuo ryto laukiantys skrydžio į Neapolį
Vilniaus oro uoste keleiviai, nuo ryto laukiantys skrydžio į Neapolį / Skaitytojo Mariaus nuotr.

„Nukėlė šeštą kartą. Pradžioje VNO darbuotojai sakė, kad sugedo lėktuvas, tada, kad vėluoja iš Rygos. Bet apsauga prasitarė, kad girdėjo, jog lėktuvas, kuris turėjo atskristi, sugedo. Dabar lėktuvas jau yra, bet įgulos neranda“, – sakė šiuo metu oro uoste esantis Marius. Savo „Facebook“ paskyroje jis pasidalino videosiužetu, kuriame matyti, kaip į tai, jog skrydis vėl atidėtas, reaguoja šiuo reisu turintys skristi keleiviai.

Dėl to, kad laiku neišskrido į Neapolį, vaikinas ir kartu skrendanti kompanija prarado ne tik visą atostogų dieną, bet ir automobilio rezervaciją. Papildomai turės mokėti ir už viešbutį.

„Ką tik paskelbė, kad pradedamas laipinimas“, – 18 val. pranešė Marius, dar pajuokavęs, kad neaišku – su įgula ar vieni važiuosime.

„Yra ir pliusų. Gavome vaucherius, maitinimą už 16 eurų. Šiek tiek bent pasirūpino“, – sakė į Neapolį su draugais skrendantis vaikinas.

Skrenda įvairių kelionių organizatorių klientai

Kaip 15min sakė bendrovės „Lietuvos oro uostai“ komunikacijos vadybininkė Agnė Mažeikytė, kelionę į Neapolį organizavo skirtingų turizmo agentūrų operatoriai.

„Tiesą sakant, negaliu jų įvardyti, nes neturiu informacijos. Užsakomąjį skrydį vykdyti turėjo kompanija „Smartlynx Airlines“. Keleivių yra apie 130, jų kelionės pradžia skirtinga – t.y. keleiviai iš Rygos, Talino ir Vilniaus susirenka Vilniaus oro uoste ir iš čia skrenda į Neapolį. Būtent dėl lėktuvo su keleiviais iš Rygos vėlavimo ir kilo skrydžio į Neapolį vėlavimas. Skrydis turėjo įvykti 9.20 val., tačiau dabar jis atidėtas iki 16.50 val.“, – sakė A.Mažeikytė.

17.30 val. Vilniaus oro uosto interneto svetainėje pranešta, jog skrydis atidėtas iki 18 val.

Visi keleiviai skrydžio laukia Vilniaus oro uoste, jais rūpinasi antžeminio aptarnavimo kompanija „Baltic Ground Services“.

Nuo šiandien Italijos oro uostuose vyksta streikai, kurie sutrikdė ne vienos oro kompanijos skrydžius.

Tačiau, pasak A.Mažeikytės, kol kas negauta jokių žinių apie skrydžių vėlavimą iš ir į Lietuvos oro uostus iš Italijos dėl šios priežasties.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai