Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 26 /11:28

Po kopimo Pakistane alpinistas Saulius Damulevičius atsidūrė ligoninėje

Vienas geriausių Lietuvos alpinistų Saulius Damulevičius iš bazinės stovyklos Pakistano kalnuose išgabentas į ligoninę. Šiemet į Gašerbrumo II (8035 m) viršūnę išsiruošęs alpinistas ją pasiekė, tačiau leidžiantis krito, todėl susidūrė su sveikatos problemomis.
Saulius Damulevičius su grupe bazinėje stovykloje.
Saulius Damulevičius su grupe bazinėje stovykloje. / Asm.archyvo nuotr.

S.Damulevičiaus socialinio tinklo paskyroje „Edges of Maps“ informuota, kad iš bazinės stovyklos alpinistas buvo evakuotas į ligoninę, esančią šiaurės Pakistano mieste Skardu.

Lietuvis leisdamasis nuo viršūnės krito apie 6-8 metrus, incidentas įvyko 7150 m aukštyje. S.Damulevičiaus būklė yra stabili, kaulų lūžiai nenustatyti, tačiau yra minimaliai nušalę pirštai.

Lietuvos alpinizmo asociacija teigia, kad S.Damulevičiaus būklė yra stabili – nepaisant to, kad kopimas buvo itin sunkus, ir Saulius su komanda praleido daugiau negu parą 7 km aukštyje.

Asociacijos teigimu, alpinistui leidžiantis virvė nutrūko, todėl jis ir krito iš 6-8 m aukščio. Laimei, ligoninėje jokie kaulų lūžiai ar vidinis kraujavimas nenustatytas. Nustatytas pirmojo laipsnio abiejų rankų pirštų nušalimas.

Į bazinę stovyklą alpinistas leidosi su plaučių edemos požymiais. Leidžiantis padėjo ir rusų alpinistas D.Urubko, kuris pats suleido Sauliui vaistų.

Per ekspediciją alpinistas neteko 16 kilogramų svorio.

Gašerbrumas II, dar žinomas kaip K4, stūkso ties Pakistano ir Kinijos sienų sandūra. Tai yra tryliktas pagal aukštį kalnas pasaulyje, penktas Pakistane.

VIDEO: Pamyro Lietuva – šimtmečio žygis nepramintais kalnų takais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito