Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po mobilizacijos vienkartinių lėktuvo bilietų į vieną pusę iš Rusijos padaugėjo 27 proc.

Ispanijoje įsikūrusios bendrovės „ForwardKeys“ duomenimis, per savaitę, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas rugsėjo 21 d. paskelbė pirmąją mobilizaciją šalyje nuo Antrojo pasaulinio karo laikų, išduotų vienkartinių skrydžių bilietų iš Rusijos skaičius išaugo 27 proc., rašoma „Reuters“.
„Aeroflot“ lėktuvas
„Aeroflot“ lėktuvas / 123RF.com nuotr.

Vyrų mobilizacija kovai Ukrainoje paskatino tūkstančius vyrų bėgti iš Rusijos, kad išvengtų šaukimo į kariuomenę, kuris buvo skelbiamas kaip karinės patirties ir tokią specialybę turinčių asmenų šaukimas, tačiau dažnai paaiškėdavo, kad neatsižvelgiama į tarnybos stažą, sveikatą, studentų statusą ir net amžių.

Pagal rugsėjo 21–27 d. ir ankstesnę savaitę atliktų užsakymų duomenis, tą savaitę, kai buvo paskelbtas pranešimas, vienkartinių bilietų dalis išaugo iki 73 proc., o ankstesnę savaitę – iki 47 proc.

„Šie skaičiai yra gana įspūdingi ir atitinka tuo metu gautus pranešimus apie staiga padidėjusį bilietų pardavimą“, – sakė „ForwardKeys“ įžvalgų viceprezidentas Olivieras Ponti.

Remiantis „ForwardKeys“ kelionių lėktuvu užsakymų duomenimis, per savaitę, kuri baigėsi rugsėjo 27 d., vienkartinių bilietų iš Rusijos į Tbilisį (Sakartvelas), Almatą (Kazachstanas), Stambulą (Turkija), Tel Avivą-Jafą (Izraelis) ir Dubajų (Jungtiniai Arabų Emyratai) padaugėjo tris kartus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas