Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po Naujųjų bus sudėtingiau patekti į Jordaniją – griežtėja vizos išdavimo tvarka

Lietuviai, planuojantys atostogas Izraelio kurorte Eilate, paprastai nors dieną skiria ir kaimynystėje esančiai Jordanijos karalystei, garsėjančiai unikaliu istoriniu miestu Petra.
Petra
Įspūdingoji Petra / Kelioniuakademija.lt nuotr.

Iki šiol pasiekti Jordaniją iš Izraelio būdavo paprasta – kelis eurus kainuojanti trumpalaikė viza buvo išduodama tiesiog pasienio patikros punktuose. Tačiau nuo Naujųjų tvarka keičiasi – viename iš punktų norintiems patekti į Jordanijos karalystę viza reikės pasirūpinti iš anksto.

„Prašome atkreipti dėmesį, kad specialiosios ekonominės zonos tarnyba „Akaba“ paskelbė apie naujas procedūras, taikomas užsienio turistams, atvykstantiems per pietinę Aravos sieną į Jordaniją.

Nuo 2016 m. sausio 1 d. stabdomas vizų išdavimas vietoje. Užsieniečiai jomis turės pasirūpinti iš anksto šalies ambasadose. Išimtis taikoma tik Izraelio piliečiams, atvykstantiems kaip turistų grupė“, – toks partnerių pranešimas šią savaitę pasiekė Lietuvos kelionių organizatorius ir agentūras, kurios pardavinėja keliones į Izraelio kurortą Eilatą iš Lietuvos. Daugiau informacijos apie naują tvarką rasite čia.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Google Street View“ suteikia progą virtualiai aplankyti įspūdingą Petros miestą

Toks sprendimas esą priimtas „dėl saugumo“. Tiesa, reikėtų pažymėti, kad vizų išdavimo tvarka keičiasi tik Aravos punkte, kuris yra vos už poros kilometrų nuo Eilato, todėl patogiausias šiame kurorte poilsiaujantiems turistams. 

Kituose pasienio kontrolės punktuose kol kas įsigyti vizas, kaip ir anksčiau, bus galima vietoje.

Lietuvių neatbaidys

Ar šie pokyčiai paveiks jų srautus į Jordaniją, kol kas sunku prognozuoti. Lietuvos turizmo atstovai tikisi, jog to nebus.

Asmeniškai man labai gaila, kad turistams Jordanijos ir Petros lankymas gerokai pasunkės, nes tai viena nuostabiausių vietų, kurias esu matęs per visą savo gyvenimą, – sakė R.Širvinskas-Makalius.

„Nemanau, kad dėl to srautas į Eilatą sumažės, nes ten ir be Jordanijos yra kitų lankytinų objektų.

Be to, žmonės dažniausiai vyksta pasyvių atostogų, o jeigu ir aktyviau ką nors planuosis, gali keliauti po Izraelį: Negyvoji jūra, Jeruzalė, Tel Avivas, Haifa ir kiti lankytini objektai Izraelyje – tikrai galima atrasti, ką veikti“, – sakė kelionių organizatoriaus „Makalius“ direktorius Rimvydas Širvinskas.

Pasak jo, nemažai turistų iš Lietuvos iki Eilato (Ovda) oro uosto skrenda tik tam, kad arčiau būtų vykti iki Tabos, kur šiuo metu yra labai pigūs viešbučiai, o turistų mažai.

Kelionių agentūros „Superkeliones.lt“ vadovas Udrius Armalis taip pat tikino, jog nemaža dalis lietuvių į Eilatą vyksta ne dėl Jordanijos: „Dalis tokios galimybės net nežino“.

Susidomėjimas prie Negyvosios jūros esančiu Eilatu išaugo pastarąjį mėnesį, kai sunerimus dėl saugumo Egipte buvo nutraukti tiesioginiai užsakomieji skrydžiai į Šarm aš Šeicho kurortą.

Daug poilsiautojų pradėjo ieškoti alternatyvų, kur galėtų nuskristi „tinginio atostogų“ sausio–vasario mėnesiais. Izraelis ir jame esantis Eilato kurortas, į kurį tiesioginius skrydžius siūlo pigių skrydžių kompanija „Ryanair“, – vienas idealiausių variantų.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Ryanair“ alternatyva pabodusiam Egiptui – Izraelio pajūrio kurortas Eilatas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento