Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Polsiautojai plūdo į Palangą: ateinančiam savaitgaliui – didelis užimtumas

Pirmąjį vasaros savaitgalį poilsiautojai plūdo į pajūrį. Pasak palangiškių, savaitgalį žmonių buvo pilna visur – gatvėse, paplūdimiuose, kavinėse. Prognozuojama, kad ateinantį savaitgalį poilsiautojų skaičius Palangoje tikrai nesumažės.
Palangos paplūdimys
Palangos paplūdimys / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 2 Palanga Atostogos

Palangos turizmo informacijos centro direktorė Rasa Kmitienė pasakojo, kad prasidėjus vasarai žmonių, atvykstančių pailsėti į Palangą, skaičius gerokai išaugo.

„Žmonių srautas tikrai buvo didelis, o pagal užklausas, kurios ateina į Turizmo informacijos centrą, tikrai matome, kad nuo judėjimo atlaisvinimo tarp savivaldybių kas savaitę kaip sniego gniūžtės principas – kuo arčiau vasaros, tuo srautai didėja. Žmonių buvo daug, juos viliojo ir šiltas oras, jūra, aktyvus laisvalaikis, atsidarę muziejai, kurie atnaujino ekspozicijas, įvairios maitinimo įstaigos, kurios naujai atvėrė duris. Visa tai tikrai pritraukė nemažą srautą lankytojų“, – tikino R.Kmitienė.

Artėjant savaitgaliui, pasak Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovės Ingridos Vasaitienės, viešbučiuose jau buvo pardavinėjamos ir rezervuojamos paskutinės vietos.

„Tikrai žmonių buvo daug, jautėsi, kad geras oras tam padarė įtaką, nors prieš tai, savaitgalį, nebuvo tokios geros oro temperatūros, tačiau taip pat buvo daug žmonių.

Visada pavasarį ir vasarą žmones traukia prie jūros. Artėjant savaitgaliui viešbučiuose jau buvo pardavinėjamos paskutinės vietos, rezervuojami paskutiniai kambariai“, – pasakojo I. Vasaitienė.

Pasak jos, norintieji savaitgalį ar atostogas praleisti Palangoje, turėtų nakvynės vietą rezervuoti iš anksto.

„Ateinančiam savaitgaliui taip pat yra didelis užimtumas ir manau, kad jis tikrai bus pavykęs. Tad visi viešbučiai ir apgyvendinimo įstaigos ragina svečius rezervuoti savo viešnagę kuo anksčiau, kad tikrai nenusiviltų ir galėtume sutalpinti visus. Kai iš anksto užsakoma, tai ir pasirinkimo galimybės didesnės, visos sąlygos būna geresnės, tad paskutinės minutės laukti nereikėtų. Skambučių sulaukiame tikrai daug ir kai nebegali nieko pasiūlyti, tai tikrai gaila svečių“, – patarė I. Vasaitienė.

Primena saugoti vertingus daiktus

Pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausiosios specialistės Astos Kažukauskienės, praėjusį savaitgalį Klaipėdos paplūdimiuose jūra mėgavęsi poilsiautojai neteko vertingų daiktų.

Šeštadienį, apie vidurdienį, Smiltynėje moteris neteko dviračio, verto 500 eurų. Moteris jį buvo prirakinusi prie medžio šalia tako į paplūdimį. Tą pačią dieną Girulių paplūdimyje poilsiavusi šeima patyrė daugiau nei 1200 eurų žalą – vyras su vaikais nuėjo prie jūros, moteris deginosi kopose ir nepajuto, kad ilgapirščiai nugvelbė rankinę, kurioje buvo net 5 mobilieji telefonai, piniginė, asmens dokumentai ir apie 80 eurų.

Panašiai nukentėjo ir kita šeima, Girulių paplūdimyje poilsiavusi sekmadienį – pavogtoje rankinėje buvo dvi piniginės, kitų daiktų, kuriuos nukentėjusieji įvertino 745 eurais.

Dėl vagysčių ikiteisminius tyrimus pradėję pareigūnai primena, kad savo daiktus būtina saugoti visada.

Pareigūnai primena, kad vertingų daiktų nereikėtų palikti ir automobiliuose – ne tik salone, bet ir bagažinėje, ypač jei jie į bagažinę sudedami jau atvykus į aikštelę, kurioje automobilis bus paliekamas. Būtina patikrinti, ar gerai uždarėte langus ir stoglangį, ar tikrai užrakinote dureles, rekomenduojama įjungti signalizaciją. Dviračius patariama statyti matomoje vietoje, būtinai prirakinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas