Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Portugalija atsiveria neskiepytiems JK gyventojams

Neskiepyti Jungtinės Karalystės (JK) gyventojai gali lengviau vykti į Portugaliją.
Portugalija
Portugalija / Shutterstock nuotr.

Iš JK į Portugaliją atvykusiems neskiepytiems keleiviams, 12 metų ir vyresniems, tereikės parodyti neigiamo PCR arba sparčiojo koronaviruso testo rezultatus. PCR testai turi būti atliekami trijų parų (72 valandų) laikotarpiu iki kelionės pradžios, o spartieji testai – dviejų parų (48 valandų) laikotarpiu iki kelionės pradžios. Taip pat prieš kelionę reikia užpildyti specialią keleiviams skirtą anketą. Pagal minėtą tvarką, kuri galios bent iki rugsėjo 16 d., į Portugaliją atvykusiems JK gyventojams nereikės saviizoliuotis.

Keleiviams vykstantiems į Madeirą ir Azorų salas, reikės pateikti neigiamo PCR testo rezultatus arba skiepijimo sertifikatą, jei bus norima išvengti 2 savaičių karantino. Atvykę į minėtas salas keleiviai taip pat galės rinktis ir nemokamo testo atlikimą po atvykimo, jei sutiks būti trumpalaikėje saviizoliacijoje (nuo 12 iki 24 valandų), kol bus sulaukta testo rezultatų.

Pagal anksčiau galiojusią tvarką, į Portugaliją vykstantys keliautojai privalėjo pateikti įrodymus, jog yra pilnai paskiepyti „Pfizer“, „AstraZeneca“, „Moderna“ arba „Janssen“ vakcina arba saviizoliuotis 14 dienų.

Portugalija yra JK vyriausybės „gintarinių“ šalių sąraše, todėl vykstant iš Portugalijos į JK saviizoliacija neprivaloma, tačiau trijų dienų laikotarpiu iki kelionės būtina atlikti koronaviruso testą ir PCR testą per dvi dienas nuo atvykimo.

Iš Portugalijos į JK atvykę keleiviai, kurie nėra pilnai paskiepyti, privalo saviizoliuotis 10 dienų ir atlikti PCR testą 8-ąją saviizoliacijos dieną.

Kiek anksčiau už Portugaliją atvykimo iš JK taisykles pakeitė ir Italija – atvykėliams nebereikės saviizoliuotis, jei jie yra pilnai paskiepyti, o jų koronaviruso testo rezultatai yra neigiami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas