Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prasideda aktyviausių Lietuvos keliautojų konkursas „Kolumbas LT 2019“

Šeštą kartą Lietuvoje skelbiamas konkursas „Kolumbas LT“, skirtas pagerbti aktyviai keliaujančius asmenis po svečias šalis ir po gimtąją Lietuvą. Konkurso metu bus išaiškinti labiausiai motyvuoti keliautojai, nebijantys iššūkių ir geriausiai pasidalinę savo įspūdžiais su kitais. Tai kelionių žurnalistikos kūrybinis konkursas.
Kolumbas LT 2019
Kolumbas LT 2019

Konkurse kviečiami dalyvauti visi Lietuvos žmonės, užsienyje gyvenantys lietuviai, taip pat keliautojai – entuziastai, pašventę tam savo gyvenimą. Konkursui kviečiame teikti savo video, foto darbus bei rašinius, kurie buvo publikuoti arba yra parašyti specialiai šiam konkursui, penkiose nominacijose:

  • Kelionės užsienyje istorija

  • Kelionės po Lietuvą istorija

  • Kelionės fotografija

  • Vaizdo filmukas iš kelionės

  • Metų keliautojas „Lietuvos Kolumbas“

Nuotraukose, vaizdo filmukuose ar rašiniuose turi atsispindėti įspūdžiai ir potyriai iš kelionių, įvykusių 2018 metais, atskleidžiantys aplankytos vietos ar keliavimo būdo ypatumus. Kiekvienai nominacijai tas pats asmuo gali pateikti ne daugiau kaip po 3 darbus iš skirtingų kelionių. Konkursui teikiant fotografijas ir vaizdo filmukus, reikia pateikti ir trumpą kelionės aprašymą.

Savo darbus konkursui galite pateikti el. paštu: konkursas@kolumbas.com iki 2019 m. gegužės 2 d. Konkurso nuostatus galite pasiskaityti www.lzs.lt

Konkurso „Kolumbas LT“ nugalėtojai bus skelbiami 2019 m. gegužės 27 d. 17 val. Vilniuje Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje Konferencijų salėje vyksiančiuose apdovanojimuose. Nugalėtojus kiekvienoje nominacijoje rinks kompetentinga komisija, kuriai vadovauja žurnalistas, keliautojas Algimantas Čekuolis.

Komisijoje taip pat dirbs: geografė prof. Dovilė Krupickaitė, keliautojai ir žurnalistai: Gerimantas Statinis, Indrė Bungardaitė, režisierė Miglė Greičiuvienė, Lietuvos geografų draugijos prezidentė Genovaitė Kynė, Interneto žiniasklaidos asociacijos pirmininkė Aistė Žilinskienė, „National Geographic Lietuva“ žurnalo vyr. redaktorius Frederikas Jansonas, istorijos mokytoja ekspertė Jūratė Litvinaitė, taip pat aktyvaus laisvalaikio aprangos ir avalynės parduotuvių tinklo „Hiatus“ rinkodaros vadovė Kristina Kučinskaitė Grudienė.

Pagrindiniams nugalėtojams kiekvienoje nominacijoje atiteks aktyvaus laisvalaikio aprangos ir avalynės parduotuvių tinklo „Hiatus“ 300 eurų vertės čekiai.

Kodėl Kolumbas? Tai atradėjo simbolis, antra – hipotezė, kad jis neva buvo Jogailos vaikaitis, trečia – istorijos šaltiniai teigia, kad Punios šilo pušys buvo naudojamos tuometinių karavelių, kuriomis plaukiojo Kolumbas, stiebams.

Siųsdami darbus el. paštu neviršykite 10 MB, vaizdo ir foto darbus siųskite per programėlę wetransfer.com ar nuorodą į puslapius, kur vaizdo ar foto darbai yra sudėti.

Laiške taip pat būtinai nurodykite savo vardą, pavardę, amžių, telefoną, profesiją ir miestą, kuriame gyvenate.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas