Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pristatytos stovimos kėdės lėktuvuose – ar taip skraidysime?

Oro linijos, žinoma, nori sutalpinti kuo daugiau žmonių į orlaivį. Tačiau ar pavyktų joms įtikinti juos skristi stovint?
Vertikalios kėdės
Vertikalios kėdės / „Aviointeriors“ nuotr.

Italijos kėdžių gamintojas „Aviointeriors“ Hamburge pristatė naują lėktuvo kėdžių dizainą, kur žmonės skristų beveik stovėdami – būtų palikta tik nedidelė vieta atsiremti.

„Aviointeriors“ tvirtina, kad didžiausias „Skyrider 2.0“ kėdžių pliusas – į lėktuvus tilptų daugiau žmonių. Jie tikina, kad taip avialinijos viename skrydyje galėtų turėti 20 proc. daugiau keleivių. Be to, jos sveria apie 50 proc. mažiau nei įprastos kėdės, tad oro linijos galėtų sutaupyti ir dėl degalų.

Italai šią idėją buvo pristatę dar 2010 m., tačiau tuomet ji nesusilaukė daug dėmesio. Po aštuonerių metų gamintojai pateikė kiek paminkštintą kėdžių versiją.

„Aviointeriors“ nuotr./Vertikalios kėdės
„Aviointeriors“ nuotr./Vertikalios kėdės

Praėjusių metų vasarą Kolumbijos avialijos „VivaColombia“ išreiškė norą, iš lėktuvų išvis pašalinti kėdes ir keleivius skraidinti stovinčius. Jų teigimu, taip kelionės būtų labiau prieinamos ir neturtingiems žmonėms.

„Ryanair“ prieš aštuonerius metus taip pat buvo atkreipę dėmesį į vertikalias kėdes. Avialinijų vadovas Michaelis O'Leary tuomet jas pavadino „baro kėdėmis su saugos diržais“ ir dar pridūrė kad saugos diržai lėktuvuose išvis nereikalingi: „jeigu lėktuvas, apsaugok viešpatie, suduš, saugos diržas tavęs neišgelbės“.

Jungtinės Karalystės Civilinės aviacijos tarnyba visgi įspėjo, kad vertikalių kėdžių taip paprastai lėktuvuose neįtaisysi. Jų atstovo teigimu, tam reikėtų, kad orlaivio gamintojas pats sutalpintų tas kėdes ir patvirtintų, kad jos būtų saugios. „Jeigu jos nebus 100 proc. saugios, nieko nebus“, – sakė Richardas Tayloras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento