Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Projekte „Ekspedicija Afrika“ – iš mirties gniaužtų ištrūkusio keliautojo Dano Pankevičiaus kelionės istorijos

15min pristato projektą „Ekspedicija Afrika“, kuriame ką tik iš Afrikos sugrįžęs žinomas keliautojas Danas Pankevičius dalinsis savo kelionių istorijomis. Pusę metų trukusios ekspedicijos metu bebaimis keliautojas aplankė 8 šalis, keliaudamas tankiais atogrąžų miškais, kalnais, savanomis, dykumomis įveikė 44 000 km.
Danas Pankevičius Afrikoje
Danas Pankevičius Afrikoje / Asmeninio arch. nuotr.

VISAS NAUJIENAS SEKITE SPECIALIAME POLAPYJE.

Jo kuprinė, deginta kaitrios Afrikos saulės, skalbta tropinių liūčių ir nuklota dykumų dulkių, tiesiog plyšta nuo įspūdžių, kuriuos galima patirti tik keliaujant visiškai vienam be jokių patogumų ir net švaraus geriamojo vandens po atokiausius ir pavojingiausius karštojo žemyno kampelius.

„Ši kelionė neabejotinai buvo įdomiausia, fiziškai sunkiausia, sudėtingiausia ir pavojingiausia iš visų. Pamačiau daug gražių ir neįprastų dalykų, sutikau įdomių, gerų ir nelabai gerų žmonių. Apkeliavau Angolą, Kongą, Kamerūną, Gaboną, Centrinės Afrikos Respubliką, dalį Namibijos ir Čado. Kai kuriose iš šių šalių nesutikau nė vieno keliautojo, nes niekas ten nekelia kojos dėl tykančių pavojų. Apie tas vietas nebuvo jokios reikalingos informacijos nei kelionių giduose, nei internete ar keliautojų forumuose“, – sako D.Pankevičius.

Aplankęs daugybę įvairiausių genčių, kurios stebino savo išvaizda, gyvenimo būdu bei papročiais, keliautojas prisipažįsta, kad tekdavo valgyti tai, ką sugaudavo kartu su tų genčių medžiotojais: dygliakiaules, antilopes, pitonus, skėrius, krokodilus, skujuočius, įvairiausius vikšrus.

„Gal kam nors tai skambės labai nepriimtinai, bet toks gyvenimas atokiose vietose – į parduotuvę nenueisi. Pusę kelionės laiko miegojau palapinėje, nes kitur tiesiog nebuvo galimybės. Nuolatos mintys sukdavosi apie vandenį, nes su savimi daug pasiimti negalėjau, tad būdavo momentų, kai jo labai trūkdavo. Jei rasdavau upę, ežerą ar kitą vandens šaltinį – gerdavau vandenį, prieš tai išvalęs jį filtru“, – dalijasi Danas Pankevičius, neslėpdamas, kad šioje ekspedicijoje teko du kartus sirgti maliarija ir Dengės šiltine, tačiau pavyko išvengti choleros ir Ebolos keliaujant per pačius didžiausius jų židinius.

Dano kelionės maršrutas driekėsi ir per pilietinių karų draskomas teritorijas, daug laiko teko praleisti slapstantis teroristinės grupuotės „Boko Haram“ žemėse. Keliautojas netikėtai atsidūrė ir karinio perversmo sūkuryje Gabono sostinėje, patyrė nuolatinį pinigų reikalavimą iš kareivių, policininkų, neaiškių ginkluotų grupuočių, net ambasadų darbuotojų.

Keliautojas neslepia – tokiomis sąlygomis labai sunku būdavo filmuoti ar fotografuoti, o kai kuriose šalyse – oficialiai uždrausta, nes tam reikia turėt specialius leidimus. Taigi kiekviena iš Afrikos parvežta fotografija turi išties didelę kainą.

Pilietiniai karai, ginkluoti perversmai, konfliktų metu apgriauti miestai minų laukai, tankai ir laivų kapinynai. Nuo civilizacijos nutolusių genčių paieška, jų buitis, ceremonijos ir neregėtas egzotiškas maistas.

Didesni už žmogų vėžliai, gorilos, miško drambliai, nuodingos gyvatės ir kiti itin reti gyvūnai. Įspūdingi gamtos paminklai, kalnai, ugnikalniai, skystos lavos ežeras.

Atokiausios gentys, retieji laukiniai gyvūnai, sunkios keliavimo ir išgyvenimo sąlygos, tykantys pavojai ir daugybė įvairiausių nuotykių laukia skaitytojų 15min portalo projekte „Ekspedicija Afrika“. Kviečiame keliauti kartu ir traukti vieną po kitus naujus įspūdžius iš bebaimio keliautojo Dano Pankevičiaus kuprinės. Pamatysite tai, ko nesate matę!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant